EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gerard Sancho reforça l’alcaldia de Sant Hipòlit amb la majoria

Obté 8 dels 11 regidors, que redueixen a la meitat els de l’oposició

El 9 Nou
30/05/2023
Sant Hipòlit de Voltregà

Gerard Sancho serà de nou alcalde de Sant Hipòlit després de la clara victòria aconseguida en les eleccions d’aquest diumenge. Els vuit regidors aconseguits donen al candidat de Junts una més que còmoda majoria absoluta davant de Sumem-CP i Som Voltregà, que es queden amb dos i un regidors respectivament. Perden, en tots dos casos, la meitat de la representació que tenien a l’Ajuntament, mentre que Sancho la dobla.

La desaparició de la CUP i la incorporació de qui va ser la seva cap de llista el 2019, Marta Boixeda, com a número 2 de Junts, en aquestes eleccions convertia la confrontació en una partida a tres, que finalment s’ha decantat de manera clara per un alcalde que va debutar el 2019 en el càrrec i que ha vist avalada la seva gestió al capdavant del consistori. Una suma que és més que la que Junts i la CUP havien fet el 2019, amb cinc regidors en total.

Jaume Codina (Sumem-CP) s’estrenava com a candidat a l’alcaldia després de 12 anys com a regidor. Tant en les eleccions de 2019 com en les de 2015, la seva candidatura –vinculada al PSC i de la qual havia estat alcalde l’històric Xavier Vilamala– havia empatat a quatre regidors amb Junts –Convergència el 2015–. Per la seva banda, el debutant Enric Cruells com a cap de llista de Som Voltregà, marca associada a Esquerra, ha vist com la seva candidatura perdia un dels dos regidors, de manera que quedarà com a únic representant del grup per al mandat que s’estrenarà el proper 17 de juny.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 864 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't