EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gil Codina: “Sumem va guanyar les eleccions i per coherència entenem que havent estat a govern i treballat bé havíem de repetir”

Vèronica Ruiz (Sumem) serà alcaldessa els tres primers anys i Gil Codina (Fem), l’útlim

Una de les incògnites que quedava per desvelar durant la jornada de dissabte era el resultat de les negociacions a les Masies de Voltregà, fet que va generar expectació a la sala de plens, i finalment hi ha hagut acord per reeditar el pacte del mandat passat. Sumem-CP, la llista més votada amb un 39% dels vots i 5 dels 11 regidors del consistori, governarà de la mà de Fem les Masies – Ara Pacte Local, que va obtenir un 15% dels sufragis i un regidor. Els caps de llista de les dues formacions, Verònica Ruiz i Gil Codina, ja van fer gala de la seva bona entesa l’anterior curs polític, quan van acabar amb anys de tensions polítiques a l’Ajuntament, i tot i que han negociat fins al final s’han tornat a posar d’acord.

El pacte preveu que Ruiz, que ha estat l’alcaldessa els dos últims anys després d’agafar el relleu a l’històric alcalde socialista Sergi Vilamala, serà l’alcaldessa els tres primers anys mentre que Codina, que començarà com a primer tinent d’alcalde, acabarà l’últim any sent l’alcalde. “Hem tingut una campanya electoral complicada, que ha reforçat més el nostre pacte i el compromís que teníem l’un amb l’altre. Simplement ens faltava arribar als acords”, deia Ruiz. “La Verònica va guanyar les eleccions i per coherència entenem que havent estat a govern i treballat bé havíem de repetir. Tenim projectes engegats per acabar i ens hem posat d’acord amb altres dels respectius programes”, afegia Codina.

Els retrets per com havia anat la campanya, per una banda, i per les negociacions, per l’altra –ja que Codina també s’havia reunit amb Junts (4) i Som Voltregà (1)–, no van faltar en els discursos. “Estem sorpresos per la decisió de Gil Codina però iniciem un nou camí a l’oposició on exercirem un control actiu de les decisions del govern municipal”, assegurava Pere Capdevila, de Junts, mentre que Dolors Riera (Som Voltregà) justificava el seu vot favorable a Capdevila “perquè entenem que el poble volia un canvi”. Ruiz va obrir la porta als dos partits a sumar-se al govern i en cas de no voler-ho fer els va demanar “una oposició que treballi amb veracitat i que construeixi des de la discrepància” i va advertir que tindrà tolerància zero contra els atacs personals.

El nou acord de govern de les Masies preveu ja el repartiment de carteres. Ruiz ostentarà l’alcaldia, Medi Ambient i Urbanisme; Codina s’ocuparà de Promoció Econòmica i Hisenda; Gemma Sánchez estarà al capdavant d’Educació i Cultura; Ramon Pardo continuarà amb Esports i Salut Pública; Carles Vilamala s’estrenarà amb Joventut, i Rosa Álvarez dirigirà Benestar Social i Participació Ciutadana.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 93 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't