EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts guanya a Prats però empata amb ERC i Movem tindrà la clau

Una desena de vots separa Junts i ERC, mentre Movem suma un escó

La jornada electoral ha deixat uns resultats molt ajustats a Prats. Junts es manté com a primera força però per només 10 vots de diferència respecte a ERC, la segona formació. Els dos grups han empatat a quatre regidors. A poca distància s’ha situat Movem Prats, que ha aconseguit tres regidors, un més que fins ara. Els resultats porten de nou a un escenari de pactes postelectorals.

Tot i la victòria, la formació liderada per Jordi Bruch, l’actual alcalde, ha perdut 200 vots i un regidor. S’ha quedat amb quatre, lluny dels sis de la majoria absoluta. “Estem contents de ser la força més votada”, ha dit Bruch aquest diumenge al vespre, que a la vegada ha reconegut que els resultats han deixat un poble “dividit”. Per això ha afirmat que el seu grup treballarà “per teixir aliances amb qui sigui”. Els últims quatre anys, Junts ha governat conjuntament amb Movem.

La segona força més votada ha estat ERC, encapçalada per primera vegada per Montse Boladeres, que ha recuperat un regidor respecte a les últimes municipals, quan els republicans van perdre l’alcaldia. Tot i no guanyar, Boladeres ha fet una lectura molt positiva dels resultats i ha dit que ERC no tanca “cap porta”. Movem Prats, candidatura independent encapçalada per Montserrat Juvanteny, ha sortit reforçada dels comicis. “Som l’única força que hem pujat malgrat que la participació ha estat més baixa”, ha destacat Juvanteny, que s’ha mostrat oberta a “parlar amb tothom”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't