EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts i PSC governaran plegats a Manlleu

S’obre una nova etapa política a la ciutat després de 20 anys d’alcaldia d’ERC, amb els mandats de Pere Prat (2003-15) i Àlex Garrido (2015-23)


13/06/2023
Manlleu

Junts i PSC han arribat a un acord per governar plegats a Manlleu, és a dir que amb el ple de constitució de dissabte s’obrirà una nova etapa política a la ciutat després de vint anys de consistoris comandats per ERC. Tal com ha anat resseguint EL 9 NOU, les eleccions del 28 de maig les va guanyar el grup encapçalat per Arnau Rovira amb vuit regidors, un increment de tres respecte al mandat 2019-2023.

La seva primera opció era bastir un executiu “ampli”, a tres bandes amb socialistes i republicans, però la proposta no ha arribat a prosperar tot i les negociacions de les últimes setmanes. Els detalls de per què, o com es distribuirà les carteres el nou govern, Junts i PSC els donaran a conèixer en una roda de premsa prevista per demà dimecres.

L’aliança entre els dos partits, que s’està repetint a consistoris d’arreu de Catalunya i replica la de l’últim mandat a la Diputació de Barcelona, posa el punt final a la incògnita que van dibuixar els resultats del 28 de maig a Manlleu. I és que cap força va arribar a treballar en ferm una alternativa a l’alcaldia de Junts, però hi havia el dubte sobre com s’acabaria d’apuntalar.

Amb l’acord amb el PSC, els d’Arnau Rovira i Marta Moreta sumaran majoria absoluta, 12 dels 21 integrants del plenari manlleuenc. Això deixarà els quatre regidors que va aconseguir ERC a l’oposició, juntament amb els dos de la CUP, els dos d’Ara Gent de Manlleu-Pacte Local i el d’Aliança Catalana.

Aquesta configuració de forces obre un nou escenari a la ciutat després de cinc mandats de govern d’ERC, del 2003 al 2015 amb Pere Prat d’alcalde i des de llavors fins ara amb Àlex Garrido. Als comicis d’enguany, en què la llista l’encapçalava Eva Font en companyia d’altres pesos pesants de l’últim consistori, com Eduard Robles, Rafa Cuenca o Maite Anglada, els republicans van baixar en vots i van passar de 9 a 4 regidors.

Els detalls del pacte, a l’edició en paper d’EL 9 NOU de divendres

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 322 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't