EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Junts s’imposa després de la desfeta de Folgueroles-AM

Amb vuit regidors del seu color, es capgira l’escenari del 2019

Guanyés qui guanyés les eleccions, Folgueroles tenia assegurat un canvi de cicle, ja que l’equip de govern encapçalat per Xevi Roviró plegava en bloc i cap dels dos grups s’havia reivindicat com a hereu. En una partida a cara o creu, els veïns i veïnes van decidir aquest diumenge que la nova etapa a l’Ajuntament la lideri Junts. I és que després de quedar a l’oposició fa quatre anys, el grup pilotat per Miquel Serra es va imposar amb contundència a la proposta dels independents sota paraigua d’ERC. Els números, de fet, són entremaliats: Desperta Folgueroles-AM va guanyar per 8 regidors a 3 el 2019 i ara serà Junts, amb la mateixa composició del consistori, qui conformarà l’equip de govern. Un escenari centrifugadora, radicalment antagònic, que es pot entendre com a vot de càstig a l’executiu sortint.

A Folgueroles hi ha pesat segurament també el factor temps: el grup comandat per Miquel Serra va ser durant mesos l’únic partit confirmat de cara al 28 de maig, ja que els independents amb Manel Madrenas de número 1 es van presentar públicament just quinze dies abans del límit que marcava la llei electoral.

Encara sense haver paït la victòria, Serra explicava aquest diumenge a EL 9 NOU que “el resultat ens satisfà”. Anticipava actitud de mà entesa: “Volem entendre’ns, que la relació entre govern i oposició sigui molt més fluida que els últims quatre anys”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 130 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't