EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Diputació de Barcelona concedeix 6,2 milions als ajuntaments d’Osona i el Lluçanès

Al Moianès rebran 1,2 milions. Els ajuts busquen contribuir a la suficiència financera i encarrilar noves inversions per a 2024

El 9 Nou
09/11/2023
Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, la distribució del nou fons extraordinari de 75 milions d’euros destinat als ajuntaments i a les entitats municipals descentralitzades (EMD) de la província. L’objectiu, assegurar la seva liquidat per al tancament de l’exercici de 2023 i l’arrencada del 2024. Els ajuntaments d’Osona -i del Lluçanès, que encara consten com a osonencs en la relació de la Diputació- es repartiran en conjunt 6,2 milions d’euros.

Es rebran en dues parts. Un primer pagament aquest desembre per valor de 4,1 milions, i el segon a inicis de l‘any vinent, de 2,1 milions. Van des dels 73.098 euros que rebrà en toral l’Ajuntament de Sant Martí d’Albars fins als 650.300 de Vic. Un cas concret és el de Sant Miquel de Balenyà, l’unica EMD de la comarca, que rebrà 33.800 euros entre els dos pagaments.

D’una banda, el programa dóna suport a la despesa corrent i a la despesa de capital i financera en aspectes com reparacions, manteniment i conservació d’infraestructures i béns locals, entre d’altres. ;

De l’altra, es proposa ajudar en les inversions sobre l’espai públic, en equipaments energèticament sostenibles i socialment integradors, en infraestructures urbanes orientades a fomentar la sostenibilitat ambiental i la transició energètica i en la posada en valor del patrimoni arquitectònic local. També serà una línia de suport en l’amortització anticipada del deute.

Dins del mateix programa, els 10 municipis de comarca del Moianès es repartiran 1,30 milions d’euros, repartiits entre 819.500 euros d’un primer pagament el 2023. un segon de 409.800 el 2024.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 359 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't