EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Marxa dels Vigatans homenatja la filòloga manlleuenca Anna Piella

L’acte de reconeixement a la filòloga i activista manlleuenca va omplir aquest dilluns els jardins de Can Puget de Manlleu

La filòloga, professora i activista sociocultural Anna Piella va rebre aquest dilluns l’homenatge de la Marxa dels Vigatans, en un acte fet al seu municipi, a Manlleu.

Piella serà, divendres, una de les grans protagonistes de la Marxa, l’acte central de la commemoració de l’11 de setembre a Osona, i que s’ha anunciat com la més feminista de les que s’han fet fins ara. El feminisme que defensa, precisament, va ser un dels eixos del discurs d’Anna Piella, que també va reivindicar l’educació, la llengua catalana i la construcció col·lectiva de la identitat.

Anna Piella ha dedicat gran part de la seva trajectòria professional a l’ensenyament, i va ser professora i directora a l’Institut Antoni Pous de Manlleu. I l’acte de reconeixement que aquest dilluns li feia Òmnium Osona-Lluçanès com a persona homenatjada de la 21a Marxa dels Vigatans va voler representar el dia de l’arrencada d’un nou curs a l’institut.

A la classe de literatura, per exemple, s’hi van llegir els poemes Divisa o El meu poble i jo, de Maria Mercè Marçal i Salvador Espriu, i la d’ètica va servir per recordar la implicació de Piella en nombroses entitats manlleuenques. També hi van parlar exalumnes, familiars o amics, entre d’altres.

Piella va prendre la paraula, en un discurs eminentment feminista, crític amb la globalització i la pèrdua de la riquesa cultural i lingüística, i en què va defensar l’educació, la llengua catalana i la construcció col·lectiva de la identitat. Piella mostrava, també, l’agraïment per l’homenatge.

Seguint la línia de les últimes edicions, l’acte es va fer al municipi de l’homenatjada, i va omplir els jardins de Can Puget de Manlleu.

Anna Piella encapçalarà, aquest divendres, la nova columna de Manlleu, una de les que arribaran a Vic procedents de diferents municipis de la comarca per participar a la 21a edició de la Marxa dels Vigatans. En aquesta edició, la recreació dels fets de 1705 a l’ermita de Sant Sebastià reivindicarà el paper de la dona en la història de Catalunya.

La Marxa començarà a 2/4 de 9 a la plaça Major, i anirà fins a la plaça de la Catedral, on tindrà lloc l’acte central, conduït per Noemí Morral i amb la intervenció de la vicepresienta d’Òmnium, Mònica Terribas.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 642 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't