EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Ripoll diu que li han robat la bandera espanyola

És l’argument que dona després que el TSJC li hagi ordenat de nou que la pengi


06/11/2017
Ripoll

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat de nou a l’Ajuntament de Ripoll que pengi a la façana de l’edifici consistorial la bandera espanyola. L’equip de govern que lidera CiU no té pensat de tornar-la a hissar, perquè tal com van argumentar en el passat els la van robar i no en disposen.
L’estira-i-arronsa entre aquest tribunal amb el suport dels partits unionistes, i l’Ajuntament de Ripoll, ha estat constant des que el 2003 Teresa Jordà va accedir a l’alcaldia de la mà d’ERC. Va ser llavors quan va retirar-la, tot i que dos anys abans tots els partits ripollesos ja havien acordat que només hi onejarien la catalana i la de Ripoll.
Amb els anys només la visita el 2005 de l’aleshores ministre José Bono amb motiu del 75è aniversari del ferrocarril transpirinenc va permetre que s’hi tornés a veure la bandera espanyola.
En els darrers anys els quatre pals de les banderes del consistori han estat ocupats per les banderes catalana, independentista, europea i la municipal.
Ara, coincidint amb l’aplicació de l’article 155, el Tribunal Superior de Justícia recorda l’obligació de penjar aquesta bandera, com ja s’ha fet reiteradament i sense resultats el 2014 o el mateix 2005.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 73 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't