EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Audiència Nacional manté el processament per terrorisme contra 12 dels CDR de l’’Operació Judes’ entre els quals l’osonenc Txevi Buigas

A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, depòsit i fabricació d’explosius


27/04/2023
Folgueroles

L’Audiència Nacional manté el processament per pertinença a organització terrorista contra 12 dels CDR de l’’Operació Judes’, entre els quals hi ha l’osonenc Txevi Buigas. A vuit d’ells els atribueix també el delicte de tinença, depòsit i fabricació d’explosius de caràcter terrorista. El jutge Manuel García Castellón ha conclòs aquest sumari per segona vegada, després que hagués de reobrir-lo en estimar-se el recurs d’un dels acusats, que demanava ampliar la instrucció. El magistrat manté la mateixa situació a 12 dels 13 detinguts en l’’Operació Judes’, ja que per a un d’ells ja es va arxivar el cas ara fa un any. L’Audiència envia a judici el sumari a la sala penal un cop practicades “les diligències que s’han reputat necessàries i útils per a l’esclariment dels fets”.

“La instrucció sumarial ha vist complerta la seva finalitat, identificant els responsables del fet, qualificant el delicte i assegurant les persones i bens que han de respondre del mateix”, continua la resolució del jutge.

Alerta Solidària havia denunciat que el jutge no havia lliurat a les defenses el contingut de les diligències secretes fins pocs dies abans que es tanqués el sumari per primer cop, malgrat les diferents resolucions que ordenaven al magistrat el lliurament d’aquest contingut. Les defenses es van quedar sense marge de maniobra per actuar i per això van demanar allargar la instrucció malgrat el sumari estava tancat.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 234 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't