EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les càmeres als accessos del Ripollès costarien 200.000 euros

Cada aparell val 25.000 euros i se’n posarien a les vuit entrades i sortides que hi ha a la comarca

La presentació del projecte de telecabina de l’estació de muntanya de Vallter 2000 per part del president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Antoni Segarra, era la intervenció més esperada del ple del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès de dimarts, que precisament se celebrava a la població afectada, Setcases. Els nou alcaldes que van assistir a la sessió es van quedar amb les ganes de saber més d’un projecte que ha aixecat molta polèmica des del seu inici, ja que al migdia havia anunciat que no podria assistir-hi per motius d’agenda. L’absència de l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, podia fer presagiar que tampoc es debatria la petició d’instal·lar càmeres de seguretat a diferents punts de la comarca i que ja no s’havia tractat al ple fet a Sant Pau de Segúries al gener, però l’alcalde de Molló, Josep Coma, va intervenir en el seu lloc.

La moció impulsada per Ripoll ja ha estat aprovada per la majoria d’ajuntaments i parlava de col·locar càmeres a les vuit entrades i sortides de la comarca “per temes de seguretat i delinqüència, ja que així es poden controlar tots els vehicles que n’entren i en surten”. Serien càmeres lectores de matrícules i cadascuna tindria un cost de 25.000 euros, per tant, si es posessin totes, la inversió seria de 200.000 euros.

Alguns dels punts on es podrien instal·lar serien l’entrada sud de Ripoll i, més concretament, a la rotonda del supermercat Esclat a la C-17, a l’entrada nord de Ripoll en la confluència amb la carretera de Ribes, a l’N-260 amb la confluència de la C-38, a la collada de Toses a Ribes de Freser, a l’N-260 a Vallfogona de Ripollès i Planoles o a la C-38 a Molló. En tot cas, el gerent de l’ens, Jordi Moner, va apuntar que amb quatre o cinc càmeres podria ser suficient si es col·locaven en llocs estratègics. El batlle de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, va afegir-hi que “podrien servir també per controlar la velocitat dels cotxes i tenir un paper dissuasiu”.

El president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer, va recordar els robatoris que va haver-hi l’any 2019 a Sant Pau de Segúries, un fet que va motivar a fer aquesta petició al Departament d’Interior. De fet, ja hi hauria un estudi per part de la conselleria i només s’hauria de trobar el finançament per executar-lo i la fórmula. Moner va apuntar que a la comarca de la Garrotxa aquest tema va quedar encallat. S’ho van començar a mirar el 2016, es va començar a licitar el 2019 i, a hores d’ara, el més calent és a l’aigüera.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 867 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't