EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Pascal queda marginada de les llistes de JxCat al Congrés

Marina Geli, exconsellera del PSC i directiva de la UVic-UCC, serà la número 3 per Girona

El 9 Nou
11/03/2019
Vic

Vuit dies després de ser escollida representant a les llistes al Congrés per part del PDeCAT d’Osona, Marta Pascal s’ha quedat sense opcions a formar-ne part després d’un convuls cap de setmana que ha desembocat en la convocatòria d’un Consell Nacional extraordinari del partit aquest diumenge a l’Hospitalet de Llobregat. La trobada ha acabat amb un acord de governança per a la composició de les llistes, que operaran sota la marca Junts per Catalunya, després que en els últims dies es produïssin moltes friccions entre l’aparell del partit i el sector liderat per Carles Puigdemont, que ha resultat guanyador de la contesa, situant els seus afins en llocs clau.
L’acord estableix que el president de la Crida Nacional per a la República i expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, encapçali la candidatura per Barcelona i posteriorment es vagin alternant un candidat independent proposat per JxCat i un altre del PDeCAT. La consellera de Cultura, Laura Borràs, ocuparia el segon lloc de la llista per davant de la vicepresidenta del PDeCAT i afí a Puigdemont, Míriam Nogueras. L’eurodiputat Ramon Tremosa, a qui substituirà el president a l’exili com a cap de cartell a les eleccions al Parlament Europeu, seria el quart i Pere Soler ocuparia el cinquè lloc per Barcelona, amb opcions també de ser escollit segons les enquestes.
Han quedat fora de les llistes històrics diputats a Madrid com Carles Campuzano o Jordi Xuclà, que igual que Pascal formarien part del nucli menys sobiranista del partit. Aquest grup seria el que hauria mostrat més recel a l’acord establert, segons el qual a partir del 26 de maig totes les decisions es prendran de forma col·legiada entre el president del PDeCAT, David Bonhveí, i el del grup parlamentari del JxCat, Jordi Sànchez. L’excoordinadora general del partit podrà continuar, doncs, com a senadora per designació autonòmica.
Qui sí que serà a les llistes al Congrés és la coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, Marina Geli. Ho farà com a número 3 de la seva demarcació, Girona, per darrere de l’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, i de Sergi Miquel, candidat del partit i líder de la JNC. Geli ja havia ocupat la posició 81 a la llista per Barcelona de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017. Militant del PSC de 1996 a 2014, Geli va ser consellera de Salut durant el govern del tripartit, entre 2003 i 2010.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà l’Eurocopa de futbol?

En aquesta enquesta han votat 279 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't