EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Rovira demana unitat a l’independentisme

Ha intervingut per videoconferència al Consell Nacional d’ERC celebrat avui

El 9 Nou
22/09/2018
Barcelona

La secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya, la vigatana Marta Rovira, ha intervingut avui des de Suïssa al Consell Nacional que el seu partit celebrava a Barcelona. Després d’uns mesos de silenci a l’exili, Rovira ha fet una crida als republicans i al conjunt de l’independentisme perquè treballin pel consens necessari per fer efectiva la República Catalana. I, en aquest sentit, ha posat d’exemple la transversalitat de l’aturada de país del 3 d’octubre.

Havent definitiu l’1-O com un “punt de no retorn”, ha dit que “va ser possible gràcies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i el moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l’independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària”.

Rovira també ha reconegut que, ara mateix, aquests grans acords són una “assignatura pendent”. I ha recalcat que “consensuar no significa ni competir ni uniformar”.

Així mateix, la secretària general d’ERC ha apuntat que els presos polítics i exiliats no tindran un judici just i que aquest “serà polític. La nostra única força és la de la raó i la de la mobilització pacífica. Ni un bri de violència davant la repressió”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 889 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't