EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Olost inverteix 300.000 euros per comprar l’antiga Ca l’Argimon

L’Ajuntament consultarà la ciutadania per decidir els usos d’aquesta antiga fàbrica tèxtil i l’entorn


07/03/2023
Olost

Ca l’Argimon, una finca de 7.000 metres quadrats ubicada al centre d’Olost, coneguda també amb el nom de Cal Maqueda, passarà ben aviat a mans municipals. L’Ajuntament del municipi ha tancat un acord amb la propietat per adquirir aquesta antiga fàbrica tèxtil i la zona verda que l’envolta per un import de 300.000 euros. La intenció del consistori, que també ha aprovat l’acord per ple, és consultar la ciutadania per tal de definir els usos concrets que es donarà a aquesta nova propietat municipal, situada al passeig Doctor Lleopart.

“És una gran oportunitat per al poble”, afirma Gil Salvans, primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament d’Olost, que argumenta que és una finca “ben situada, molt cèntrica” i que per les característiques que té “dona per a molt”. En aquest sentit, apunta que l’adquisició de la finca pot contribuir a millorar la mobilitat al centre, a dotar el poble d’un nou equipament i una nova zona d’aparcament, així com també a gaudir d’una zona verda.

Tot i que encara no hi ha cap decisió ferma sobre els usos, Salvans comenta que la compra de la finca pot servir per millorar la connexió a peu entre el centre del poble i el CAP. A la vegada, diu que s’hi podria habilitar una zona d’aparcaments que contribuiria a treure vehicles del centre del poble. Pel que fa a l’edificació, comenta que el pla d’actuació urbanística inclòs en el POUM, que preveu la construcció d’habitatges en aquesta zona, “ja no té sentit”. El primer tinent d’alcalde diu que hi podria haver lloc per a un equipament municipal i també per a habitatges de protecció oficial, a més d’una zona verda.

La previsió és que la compravenda es formalitzi durant aquest mes de març davant de notari. Salvans explica que un cop l’Ajuntament tingui la finca en propietat s’hi haurà de fer una actuació de prevenció “de seguida”, ja que hi ha alguns punts de l’edificació que estan en mal estat.

A partir d’aquí, el consistori té previst obrir un procés de participació ciutadana. “Des de l’Ajuntament apuntem unes línies, però ha de ser la gent la que decideixi el que és més útil per al poble”, diu.

L’adquisició de la finca es finançarà amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 115.000 euros i la resta, amb fons propis de l’Ajuntament a través de la partida del patrimoni municipal del sòl.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't