EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Peyu i Nandu Jubany, entre reixes a la plaça de Vic

L’humorista i el cuiner han estat els primers voluntaris de l’acció ‘Un poble empresonat’ que han instal·lat l’ANC, Òmnium i els CDR d’Osona a la plaça Major. Ja hi ha apuntades més de 150 persones

Desenes de curiosos s’acostaven aquest dissabte a la tarda a la plaça Major de Vic on hi havia instal·lada una petita presó mòbil amb dues cel·les. Es tracta de l’acció reivindicativa que porta per nom “Un poble empresonat” i que han promogut les territorials de l’Assemblea i Òmnium a Osona i també els CDR de la comarca. Els dos primers voluntaris a entrar, pels volts de les 5 de la tarda, han estat l’humorista Peyu i el cuiner Nandu Jubany. Peyu remarcava que, per l’hora que era i amb gent al voltant “la sensació no s’assembla” a la realitat però creu que en altres horaris amb la plaça buida serà diferent. Jubany remarcava que els deu presos polítics ho són “per defensar les nostres idees”. Tots dos han escrit al quadern de bitàcola que hi ha al calaix de cadascuna de les dues cel·les, i que més endavant s’enviaran a les presons on hi ha el vicepresident, els consellers i els líders de l’ANC i Òmnium.

L’objectiu, segons els organitzadors de l’acció és fer visible la No-Normalitat que hi hagi presos polítics a la presó i per altra banda posar-se a la pell dels deu presos polítics. Per això, fins el dia 10 de desembre diversos voluntaris faran torns de dues hores per posar-se a la seva pell. De moment, ja hi ha més de 150 voluntaris, però Marc Sardà, vicepresident d’Òmnium Osona, remarcava que sobretot falta gent pels torns de nit.  La idea és que facin torns a partir de dues hores. A la llista també hi ha familiars i persones properes al conseller osonenc Carles Mundó.

A partir del 10 de desembre la instal·lació “Un poble empresonat” per reclamar la llibertat dels presos polítics, es traslladarà a Olot, i ja hi ha dues poblacions més que l’han demanat.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 580 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't