EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Renfe retorna a l’Ajuntament del Brull una carta perquè és en català

La companyia diu que és una llengua no oficial

Renfe ha retornat una carta a l’Ajuntament del Brull perquè estava escrita només en català. Tal com es pot veure a la fotografia, la companyia diu que s’ha de retornar perquè el català “no és una llengua oficial”. Aquest fet ha provocat sorpresa a l’Ajuntament del Brull perquè és la primera vegada que els passa. El sobre incloïa una còpia de la moció impulsada pel col·lectiu Perquè no ens fotin el tren per exigir la racionalització dels horaris de la línia de Rodalies R3.

La moció va ser aprovada pel ple i, com és habitual, es va fer arribar a tots els agents implicats. No es tradueixen mai i s’envien sempre en català, tant si el destinatari és una administració o entitat catalana com si és espanyola. En aquest cas, la moció es va fer arribar a Renfe, Adif, el Parlament, el Departament de Territori, el Consell Comarcal d’Osona i l’Associació Xarxa C-17. La moció, a més, ha estat aprovada per pràcticament tots els ajuntaments d’Osona per on passa la línia de tren. Des del Brull, no tenen coneixement que Renfe hagi retornat cap altra carta als ajuntaments osonencs que també van aprovar la moció i la van fer arribar a la companyia Renfe i Adif.

Pocs dies abans que els retornessin la carta, va trucar a l’Ajuntament del Brull una persona en nom de Renfe dient-los que no entenien el que deia la carta i que els la fessin arribar en castellà. Des del consistori se’ls va respondre que el català “és una llengua romànica i oficial”, segons explica l’alcalde, Ferran Teixidor. A més, cal tenir en compte, segons Teixidor, que Renfe opera a Catalunya i hi té delegacions, per tant, “no hauria de tenir cap problema per poder donar resposta en totes les llengües cooficials de l’Estat”. Des de l’Ajuntament s’han posat en contacte amb els serveis jurídics de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) per decidir com actuar. De moment, es posaran en contacte amb altres ajuntaments per si s’han trobat amb el mateix cas i posaran els fets en coneixement del Departament de Territori de la Generalitat.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 894 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't