EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Roda de Ter apuja l’IBI, les escombraries i l’aigua

Al ple es va llegir la renúncia de l’exalcalde i fins ara regidor Albert Serra, que ha deixat l’acta i ja no hi va assistir

El 9 Nou
24/10/2023
Roda de Ter

Roda de Ter va aprovar la setmana apassada les ordenances fiscals per al 2024. Segons explicava la regidora d’Hisenda, Montse Garcia (IPR), s’han actualitzat els impostos per “fer front a l’increment dels preus de l’energia i subministraments”, així com també “continuar oferint els mateixos serveis als veïns”.

Això es tradueix en un increment de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que es materialitzarà als rebuts amb una pujada d’entre 11 i 58 euros en funció del valor cadastral.

També augmenta la taxa d’escombraries, de 110 a 118 euros. Garcia destacava, amb tot, que la variació queda lluny d’altres municipis com Vic (168 euros), Manlleu (142) o les Masies de Voltregà (135). L’aigua s’incrementa, per la seva banda, un 8,1% a causa del preu de l’electricitat.

Només va votar a favor de les ordenances l’equip de govern d’ERC, IPR i Sumem. Des de l’oposició, Esteve Franch d’Ara Roda (en contra) assegurava que els 66.000 euros que es recaptaran no solucionaran el pressupost municipal i que es podrien obtenir amb mesures alternatives, com estalviant en altres taxes i serveis (entre els quals l’escola bressol, de música o els mitjans de comunicació locals).

També va votar-hi en contra el regidor de Rodem! Joan Moreno, argumentant que la proposta “era fluixa i poc treballada”. De fet, lamentava que el govern no hagi deixat que la resta de grups hi col·laboressin. En aquest mateix sentit van pronunciar-se des de Junts, que van abstenir-se.

Marta Pascuet explicava que són “realistes” i que comprenen la situació actual. Per això, els demanava “responsabilitat i bona gestió”.

Durant el ple també es va oficialitzar la renúncia d’Albert Serra, exalcalde i ara regidor d’Ara Roda. Tot i que ell no va ser-hi, Franch va llegir un text del regidor sortint en què remarcava que fa “un pas al costat” per motius professionals i, alhora, afavorir la renovació d’idees i del consistori.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't