EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Roda fa el darrer pas del nou POUM

L’aprovació es va fer amb l’abstenció d’Esquerra perquè els republicans consideren que no s’ha resolt bé l’accessibilitat i els usos de La Blava

Roda de Ter ja ha fet tots els passos per tenir nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest dimarts el ple va aprovar la verificació del text refós de conformitat amb l’acord adoptat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central i ara ja només falta que el POUM es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat perquè sigui vigent i el municipi deixi de regir-se amb normes subsidiàries del 1999.

Han estat dues legislatures de treball per tenir un nou pla que manté pràcticament el mateix sòl urbà però que desprograma alguns sòls urbanitzables i que incrementa el sòl no urbanitzable per disposar de més zones verdes. La previsió de creixement és de 1.300 habitatges, dels quals uns 500 de protecció oficial, de manera que el poble pugui augmentar en 3.300 els habitants. El text refós ha inclòs les recomanacions d’urbanisme i de l’Agència Catalana de l’Aigua pel que fa especialment La Blava i això és el que va motivar l’abstenció d’Esquerra. Els republicans van al·legar falta d’informació i també que els usos han quedat limitats i l’accessibilitat és difícil.

El ple també va fer l’aprovació definitiva del projecte de rehabilitació del centre històric, concretament el carrer Pere Almeda i la plaça Major, i que implicarà l’eliminació de les 25 places d’aparcament de zona blava que hi ha. L’ajuntament, però, no té clar quan executarà les obres perquè té altres prioritats.

L’objectiu de l’equip de govern és pacificar més el trànsit en aquesta zona i que el carrer Pere Almeda i la plaça Major siguin de prioritat invertida per a vianants.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 857 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't