EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tona frena la compra de la finca Cirera Bergadà davant la mobilització veïnal

El govern fa cas a les queixes veïnals per la permuta de terrenys i explorarà altres vies

Tona no comprarà, de moment, la finca Cirera Bergadà. O si més no, l’adquisició d’aquests terrenys privats no es farà a través del conveni presentat l’abril passat i que incloïa la permuta amb solars municipals ubicats a la zona del Jalec, el carrer Germana Victòria i a prop de l’institut.

Així es va aprovar per unanimitat en el ple de dijous passat, en què l’alcalde, Lluís Ges (Aixequem), va explicar que en les últimes setmanes “s’han fet dues reunions amb els veïns afectats” i que un cop escoltats els arguments “resolem el conveni i buscarem altres opcions per fer l’adquisició”.

Des de Tona Avança, el regidor Francesc Xavier Córdoba es va mostrar satisfet per la resolució, tot ressaltant que la compra de la finca “no la considerem una necessitat del poble”. L’alcalde Ges va matisar que, a vegades, “la necessitat ve després”, tot indicant que el solar podia ser un bon emplaçament per a una nova residència.

De nou des de Tona Avança es va voler deixar clar que votaven a favor de la resolució, però que no estaven d’acord amb la voluntat del govern de buscar opcions alternatives per fer la compra.

El ple va comptar un cop més amb un nombrós públic. L’última intervenció des del públic va ser d’una de les veïnes del Jalec, Clàudia Rojas, que va agrair haver pogut “parlar amb totes les forces polítiques”. Rojas, però, va lamentar com a espectadora que en el debat entre polítics “fa la sensació que ho porteu al tema personal, i el que cal fer és mirar pel poble”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 434 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't