EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Torelló prorroga el pressupost i ERC-JpT continua buscant suports

El PSC ja ha descartat votar a favor dels comptes per a aquest any electoral


24/01/2023
Torelló

Governar en minoria no és fàcil i ERC-JpT a Torelló, com li passa a ERC a escala catalana, també té dificultat per trobar suports en l’oposició per tirar endavant els pressupostos per a aquest 2023. Des de dimecres l’Ajuntament de Torelló treballa amb els comptes prorrogats. Era la data en què s’activava la pròrroga si no s’arribava abans a un acord per tirar endavant una proposta explícita per al 2023. L’equip de govern no ha trobat en l’oposició els vots que necessita per tirar endavant la seva proposta en un any marcat per les eleccions municipals del mes de maig. Malgrat tot, “continuem negociant per aconseguir un acord per portar-lo a votació al més aviat possible”, explica l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño (ERc-JpT), “per poder fer les actuacions amb les quals estem d’acord”. Diu que “amb cada grup surten temes diferents” però en comú hi ha el fet que estem en any electoral i cadascú prima uns interessos i no hem d’oblidar que estem en any electoral”, i afegeix que “per sort l’aritmètica ens permet que amb un sol grup que hi hagi acord” puguin portar-los a l’aprovació del ple. Les negociacions s’han obert amb els tres grups i aquesta vegada, malgrat que sempre s’han assegut amb tots, “és la vegada que hem anat més lluny per arribar a un acord” amb Junts, una formació que en cap moment del mandat ha estat preferent per negociar. De fet, els primers comptes dels republicans, els del 2020, els van aprovar amb la CUP, el 2021 amb el PSC i l’any passat, amb la CUP.

Jordi Rossell (Junts) per ara no vol avançar res a l’espera d’una nova reunió prevista per aquest dilluns, i no descarta votar-hi a favor “si les nostres propostes arriben a bon port” o abstenir-se com van fer el 2020. Tant cupaires com socialistes, però, diuen que no s’han complert totes les propostes que s’havien acordat els anys anteriors i que això els condicionarà, més que el fet que sigui any electoral. De fet, aquest és el principal argument pel qual el PSC, segons el portaveu, Joan Carmona, ja ha confirmat que després de dues reunions “no hi votarem a favor”, ja que diuen que no han vist materialitzades moltes de les seves propostes.

Cesc Manrique (CUP) diu que han reprès converses a principis d’any. Al novembre els van fer arribar tres propostes per votar a favor: “Donar compliment al que no s’ha fet del 2022, desenvolupar més aquestes opcions i treure punts del pressupost”, com arreglar la zona esportiva, la façana de l’ajuntament o la rotonda d’entrada per Torelló sud, que pugen a més d’un milió. Segons Manrique, això “no és una prioritat per nosaltres”. Els darrers dies “ens han acceptat força propostes” i encara estan treballant. Diu que no negocien en clau electoral, però que són conscients que després de l’aprovació no es podran executar fins al cap de tres mesos i ja serà a tocar del 28-M i que, per tant, l’aplicació del que s’acordi l’acabarà condicionant la composició del futur consistori.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't