EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un grup de Catalunya en Comú es desmarca i dona suport a Capgirem Vic a les municipals

Desbordem s’ofereix a participar en actes de la campanya electoral que organitzin des de Capgirem Vic

El 9 Nou
22/02/2019
Vic

Desbordem, un grup de Catalunya en Comú que ja va donar suport a l’1-O, va anunciar aquest dijous per sorpresa que en la campanya electoral a Vic no donarà suport a Vic en Comú Podem sinó que ho farà per Capgirem. El polèmic comunicat, que ja ha provocat que Arnau Martí demani als membres d’aquest corrent que abandonin la formació, diu que donaran suport als projectes municipalistes amb un marcat caràcter transformador al territori. Uns projectes, diu, que “no només pretenen generar un canvi cap a l’esquerra sinó que defugen les pràctiques de la vella política”.  A part de donar suport a Capgirem s’ofereixen per participar en el que faci falta, actes i xerrades, que s’organitzin en els propers mesos. Consideren que és imprescindible a la ciutat de Vic “bastir una alternativa que permeti materialitzar un canvi de govern per acabar, així, amb 40 anys de governs conservadors”. L’assemblea de Capgirem Vic ha agraït el suport i valoren com a “significatiu i positiu” que “aquesta iniciativa inconformista, que vol mobilitzar veus desobedients i rupturistes dins de Catalunya en Comú, doni suport a la nostra candidatura”.

Arnau Martí, candidat de Vic en Comú Podem, ha assegurat que els membres d’aquest corren mai han participat a la formació a Vic. També ha afegit que “queda clar que amb aquest manifest se situen clara i inequívocament fora de Catalunya en Comú Podem, i per tant els demanem que deixin d’utilitzar el nom de la nostra formació”.

Martí, l’únic regidor de Vic per a Tots a l’Ajuntament, va ser escollit dilluns com a alcaldable de Vic en Comú-Podem. L’assemblea el va ratificar per unanimitat aquest dilluns, amb la participació del 57% dels inscrits, i es marquen l’objectiu d’aconseguir dos regidors. La resta de la llista quedarà configurada abans d’acabar el mes de març, però Martí ha avançat en declaracions a EL 9 TV que vol que estiguin al seu costat Maria Teresa Cenzano i Dani Jiménez, les dues persones més votades de Podem a Vic, per integrar-se a la candidatura. També considera que la cinquantena de propostes que han tirat endavant en l’actual mandat, a través del pacte de governabilitat amb el PDeCAT, són un bon aval per la formació, que posarà el focus en els drets socials i confia a atreure aquelles persones que “estan cansades que la política només sigui sinònim de parlar del procés independentista”. Martí espera, a més a més, que la mobilització dels seus votants potencials en les eleccions generals del 28 d’abril afavoreixi un creixement de vots el 26 de maig.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 229 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't