EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un grup unionista ‘neteja’ Sant Joan i Campdevànol d’estelades

L’acció es va dur a terme la setmana passada i l’ha reivindicada l’autoanomenada Unión de Brigadas

Un grup autoanomenat Asociación Unión de Brigadas ha reivindicat a través de les seves xarxes socials les accions dutes a terme la setmana passada al Ripollès contra estelades i altres símbols de reivindicació independentista. En un vídeo que han penjat es veu com uns individus arrenquen l’estelada del màstil que hi ha l’entrada de Sant Joan, venint de Ripoll, enganxant-la i estirant fins a fer-la caure, i després ho mostren a la càmera com un trofeu.

Es dona la circumstància que aquesta estelada, de grans dimensions, estava ubicada en una antiga torre de línia elèctrica, a més de 10 metres de terra. A Sant Joan també es van endur l’estelada penjada d’un màstil davant de la benzinera, i a Campdevànol van fer caure tot el màstil per emportar-se-la. També van tapar pintades que encara hi havia reivindicant la llibertat dels presos polítics. En el comunicat, la Unión de Brigadas –que diuen donar cobertura jurídica a les brigadas de limpieza– afirmen que els símbols independentistes han creat una “atmósfera asfixiante para los que no comulgamos con sus ideas tóxicas”.

Estat en què va quedar el màstil de Campdevànol després de l’acció

La territorial del Baix Ripollès de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) treballa per la reposició de les tres estelades en el menor temps possible.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 347 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't