La Hansifarra. Aquest és el nou producte ideat per la xef Maria Nicolau i la família del Soler de n’Hug, una barreja entre la botifarra de la granja del Lluçanès i un frankfurt, típic de la gastronomia alemanya. La carn de porc de botifarra es pica una mica més, s’hi afegeixen espècies i es bull.
L’embrió de la idea? Una conversa amb Maria Nicolau i una analogia futbolera. “Volíem vincular la botifarra amb la Masia, que ja és això”, expliquen entre rialles l’Abel i el Pep Peraire, productors i ànimes del projecte.
I així va néixer aquesta botifarra especiada, amb carn de porc del mateix Soler, tripa natural i un bullit suau que permet menjar-la de totes les maneres: freda, fregida, bullida… o a queixalada directa, que també té el seu públic.
“Hi ha comí, nou moscada, pebre vermell, canyella… però el secret és la mesura, com en tot”, apunta en Pep. L’objectiu? Fer una alternativa al Frankfurt tradicional “amb la seguretat que aquí saps exactament què menges. Sense colorants, sense invents. Només carn i espècies de veritat”.
El producte es ven al taulell del Soler i també per encàrrec a través de WhatsApp o web. I promet ser una opció gastronòmica de revetlles com la de Sant Joan: “Una llesca de pa amb tomàquet, un tall de hansifarra i ja pots anar a tirar petards amb energia”, asseguren entre tall i tast.
Per ara, la hansifarra havia de ser una edició puntual, però l’èxit d’aquestes primeres setmanes està fent pensar en fer-ne un fix del catàleg. “Va començar com una broma, però si la gent respon així, potser tindrem Frankfurt català per anys”, conclouen.