EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Artistes del punt de creu

Fan una exposició a Torelló amb 500 labors a benefici d’Osona contra el Càncer

Han passat 128 anys i els colors dels punts encara són ben vius. És la labor de punt de creu més antiga que es pot veure des d’aquest divendres i fins al dia 30 de novembre a la sala d’exposicions del segon pis del Museu de la Torneria de Torelló, en el marc de l’exposició “Art punt de creu”, en la qual han participat 75 persones i en què s’hi mostren prop de 500 treballs, una xifra que les organitzadores no esperaven. Aquest dimecres al matí algunes de les participants preparaven les diferents peces per mostrar-les de la millor manera al públic en forma de quadres, jocs de taula, roba de la llar com tovalloles, roba per a infants, làmpades o punts de llibre. Tots, de colors, mides, dibuixos i èpoques diferents que han creat artistes del punt de creu de la Vall del Ges, Osona i de la resta de Catalunya i de fora de l’Estat.

Imma Prims i Margarita Llobet, dues de les impulsores de la mostra, explicaven que en una trobada entre dues “vam començar a parlar del punt de creu, entusiasmades”, i es van adonar que “mai” s’havia fet cap exposició només de punt de creu al poble. En van parlar amb d’altres persones i van convocar una primera trobada “el 5 del 5 a les 5”, el 5 de maig a l’hotel d’entitats, en què van ser una vintena. Allà van escollir el nom que han donat a l’exposició: “Art punt de creu”, comentaven.

La mostra l’han volgut fer per tres motius. Un és donar a conèixer el punt de creu. El segon, “que la gent s’engresqui a fer-ne perquè ajuda molt: relaxa, distreu, crea il·lusió i fem anar el cap”, deia Prims. El tercer motiu és que van decidir que la mostra tindria un caràcter solidari, recaptar diners per a Osona contra el Càncer. Així, a l’entrada es lliura un sobre als visitants per fer donatius que podran deixar a la sortida.

Les participants a la mostra –tot dones i dos homes– fa anys que fan punt de creu. Moltes hi exposen labors que van fer quan anaven a l’escola i n’hi ha algunes que han heretat de les seves famílies, a part de la de 1890, d’altres de 1902 o de 1929. Prims assegura que aquesta activitat és molt recomanable “avui dia, que la gent va molt estressada, que ho facin quan arribin a casa” i també “per a gent que està sola”, ja que “ajuda a omplir el dia”.

La creació de la mostra ha sembrat la llavor de futures activitats que les impulsores ja tenen ganes de fer. L’exposició inaugurada aquest divendres es podrà veure fins al dia 30 cada tarda de 4 a 8 i els dissabte i diumenges també de 10 del matí a 2 del migdia.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 106 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't