El parc Blames de Vic ple de parades de formatges, quaranta, i també de productes que hi casen, com el vi, les cerveses, pans o confitures. És la imatge que llueix aquest cap de setmana un espai de Vic on fins ara no s’havia fet cap fira. La primera valoració de l’emplaçament escollit per la novena edició del Lactium és molt positiva. La mostra de formatges ha canviat de lloc i ha sortit del Mercat del Ram, on s’havia fet els últims anys, amb l’objectiu de convertir-se en la cita de referència dels formatges artesans a Catalunya. Tastos guiats, el Txis Corner -un espai per presentar projectes innovadors de les formatgeries, o el gastromusical que s’hi farà aquest vespre són algunes de les activitats complementàries. El sector del formatge artesà viu un moment efervescent, tenint en compte que fa pocs anys no exisitia, i a través de l’ACREFA, s’ha implicat de ple en l’organització del Lactium, al costat de l’ajuntament de Vic, i amb el suport de la Generalitat, l’empresa Bonpreu-Esclat i l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes. Aquests últims es presentaven al Lactium. Han creat la marca amb l’objectiu que els formatges catalans s’elaborin amb llet de cabres de ramaders d’aquí, i que aquesta deixi de comprar-se a fora.
El Lactium s’estrena al parc Balmes
La nova ubicació del Lactium, la fira de formatges de Vic, agrada
Notícies relacionades
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't