El parc Balmes de Vic, un escenari que s’estrena com a espai firal, acollirà la novena edició del Lactium, aquest cap de setmana. La fira de formatges que els últims anys es feia dins del Mercat del Ram tornarà a tenir entitat pròpia transformada en una mostra que vol convertir-se en el referent del sector de la formatgeria artesana a Catalunya.
De formatgeries, n’hi haurà 40 amb estand a la fira, amb 39 expositors catalans, 8 dels quals explotacions d’Osona. El que fa quaranta serà l’anomenat formatge convidat, aquest any de Galícia. La presència dels formatgers a les parades, i les degustacions que oferiran els estands han de convertir-se en un tret diferencial del nou Lactium, que l’organitzen l’Ajuntament de Vic i ACREFA, l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà, amb el suport, entre d’altres, de la Generalitat de Catalunya.
A banda de les formatgeries artesanes, altres productes que casen amb el formatge com les cerveses, els vins, o pans i confitures tindran el seu espai a la fira. El Lactium també potencia les activitats. El Txis Corner, on els formatgers presentaran novetats, el gastromusical Rock&Txis, amb 40 tapes de formatge i l’actuació dels Jerrys, una mostra de bestiar viu o l’Aula del formatge BonpreuEsclat, que oferirà tastos guiats, són algunes de les propostes. El concurs es manté: hi participaran més de 100 formatges, en nou categories diferents, i d’entre els vencedors dels diferents apartats s’escollirà el millor formatge català Lactium 2017, un guardó inèdit fins ara. El divendres 12, una jornada tècnica tractarà sobre les possibilitats d’exportació dels formatges catalans a Anglaterra i Itàlia.
{{ comment.text }}