La delegació d’Osona de la Cambra de Comerç acull aquest dimecres i dijous un curs de formació adreçat a veterinaris per fer front a la resistència als antibiòtics. S’hi explica el pla que ha posat en marxa el govern espanyol per reduir l’ús d’aquests fàrmacs en tots els àmbits, i també en el ramader, on n’hi ha un consum excessiu.
Una quarantena de persones assistien aquest dimecres a la tarda a la primera de les dues jornades del curs per fer front a la resistència als antibiòtics adreçat a veterinaris que té lloc a Vic. El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, l’Associació de Veterinaris de Porcí i l’Associació Catalana de Productors de Porcí col·laboren amb la Generalitat i el govern espanyol en aquesta activitat, que forma part del Pla de Formació Continuada per a Professionals de la Sanitat Animal. L’objectiu és conscienciar els veterinaris de la necessitat de reduir la prescripció d’antibiòtics perquè l’abús que n’hi ha hagut fins ara tant en humans com en animals explica, en part, que aquests fàrmacs ja no siguin eficaços contra algunes bactèries. La resistència als antibiòtics es considera un risc per a la salut global.
El curs aprofundeix en el Pla Nacional de Resistència als Antibòtics del ministeri de Sanitat, que pretén que que es faci un bon ús dels medicaments. En l’àmbit ramader, l’estat encapçala el rànquing de venda d’antibiòtics, de 2,9 tones mentre que la mitjana europea se situa en les 0,4. Des de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris apunten quines són les alternatives per reduir els fàrmacs, que en molts casos s’han convertit en suplements o ajudes en l’alimentació dels animals.
Segons Cristina Muñoz, el sector està conscienciat per adaptar-se als estàndars europeus amb vies que, segons defensa, no són incompatibles amb la producció.
{{ comment.text }}