QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Jubany ‘corona’ el cel barceloní

Nandu Jubany referma la seva reconeguda línia de celebracions i d’events plantant una seu a l’exclusiu Hotel Miramar, a Montjuïc

Nandu Jubany ha plantat una seu i ha assumit la gestió dels esdeveniments de l’exclusiu Hotel Miramar de Barcelona. Un pas més en la consolidació d’aquesta línia de negoci del Grup Jubany.

Aquest any en farà 30 que Nandu Jubany van obrir Can Jubany a Calldetenes. Avui el nom d’aquest cuiner i emprenedor, però, va molt més enllà d’aquest restaurant amb estrella Michelin i icona de l’alta cuina catalana.

El Grup Jubany s’ha consolidat com un dels grans referents gastronòmics del país, en especial dins el sector dels esdeveniments i celebracions. La línia Jubany Events, creada l’any 2001, fa ara un nou salt endavant plantant arrels en un dels hotels més exclusius de Barcelona, el Miramar, al cim de la muntanya de Montjuïc.

“Encetem una col·laboració il·lusionant”, apuntava un atrafegat Nandu Jubany dimarts al vespre durant la vetllada de presentació dels remodelats espais que aquest complex hoteler de luxe ofereix per a banquets i celebracions.

A partir d’ara, el Jubany Events els ho gestionarà directament. L’aposta, per al grup osonenc, també és logística. “Cada setmana servim entre dos i tres banquets a Barcelona, el gran gruix de la feina la tenim aquí”, detallava Jubany.

Ho fan a demanda, itinerant per llocs tan emblemàtics com la Casa Batlló, el Club Natació Barcelona o el Macba –l’últim exemple, el sopar que el dia abans, dilluns, van servir al MNAC per als prop de 800 comensals de la 15a gala benèfica People in Red que organitza la Fundació Lluita contra les Infeccions–.

La base del menjar es preparava fins ara des dels fogons d’El Serrat del Figaró, a Taradell. “Necessitàvem tenir una cuina, un lloc endreçat i preparat aquí a Barcelona.” I no han escollit un espai qualsevol. “Només cal veure el lloc per adonar-te que l’entorn és especial, màgic; és una de les grans terrasses de Barcelona”, descrivia tot mirant el seu entorn.

Per al Grup Jubany, plantar un peu en un espai emblemàtic de la Ciutat Comtal els projecta cap al perfil de client “molt de Barcelona”, però també events corporatius o al turisme internacional.

COM EN UN BANQUET La presentació dels nous espais va aplegar més de 300 persones, en dos torns, majoritàriament vinculades al sector del turisme i els esdeveniments. L’acte va recrear un còctel de banquet amb alguns dels aperitius ‘made in’ Jubany, com la tartaleta a la carbonara, les croquetes d’espinacs, el brioix de ‘steak tartare’ amb ou fregit, l’arròs sec del senyoret, els canelons de bolets o unes gambes de la costa a la brasa. Ningú en va sortir amb gana.

Jubany Events ja ofereix actualment altres localitzacions pròpies per a celebracions fora de Barcelona, com Mas d’Osor i Mas Albareda, a Osona, o El Convent de Blanes.

El Miramar, un hotel de cinc estrelles Gran Luxe, disposa de dos grans espais per a cerimònies. D’una banda, el Saló Mediterrani, menjador cobert per a prop de 300 persones i connectat amb el Jardí de les Tupianes, un entorn de 2.000 metres quadrats amb vistes al mar i a la ciutat; de l’altra, el Saló Azulete, amb la seva singular estructura de vidre i capacitat per a 200 convidats.

Per nosaltres ajuntar les marques Miramar i Jubany és molt especial”, remarcava Jubany, tot advertint que l’aspecte que dimarts oferia l’entorn encara no és definitiu. “Ho estem acabant d’arreglar; li hem d’acabar de donar una volta. D’aquí a tres mesos això estarà impecable.”

De fet, aquests retocs seran paral·lels al mateix procés de reforma que està vivint el conjunt de l’Hotel Miramar, des que l’any passat el va assumir el grup Atom Hotels Socimi, sota el lideratge de l’expert hoteler Víctor Martí, gestor i fundador.

Si en alguna ocasió Nandu Jubany ha llançat campanes de reculada, queda clar que, ara per ara, no té cap intenció de frenar –aquest estiu entre tot el grup superaran els 600 empleats–. “M’havia de jubilar no sé quan; m’ha tingut enredada tota la vida”, somreia dimarts la seva dona, Anna Orte. “Ja coneixeu com és”, deixava anar.

L’hotel que va ser plato televisiu

L’edifici que acull l’actual Hotel Miramar va ser construït l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Internacional de Barcelona –del qual es conserva la façana d’estil noucentista–.

Aixecat per l’arquitecte Ramon Aventós i inaugurat pel rei Alfons XIII, el palau va exercir com a restaurant i va acollir banquets d’alt nivell fins al 1959, quan Televisió Espanyola hi va ubicar els estudis centrals de Catalunya –la primera retransmissió va ser un Madrid-Barça, el 15 de febrer d’aquell any–.

El 1983 els estudis de TVE a Catalunya es van traslladar a Sant Cugat i l’edifici de Montjuïc quedarà en desús. L’any 2006 el palau recuperarà la seva esplendor i elegància originals de la mà d’una reforma projectada per l’arquitecte Òscar Busquets i l’any següent reobrirà com a hotel.

Avui l’equipament, amb 75 habitacions, combina l’elegància arquitectònica del passat amb el confort i el disseny més actuals. Entre els seus encants, a banda dels serveis d’un spa de luxe, hi ha la possibilitat de passejar pels jardins històrics que l’envolten amb vistes al mar presidits per una piscina gairebé de somni.

LA PREGUNTA

Creu que s’està fent bé la gestió de la pesta porcina?

En aquesta enquesta han votat 137 persones.