El desallotjament de dimarts passat en un immoble del carrer Manlleu de Vic on 22 persones malvivien en tres infrahabitatges ha tornat a posar sobre la taula una preocupació creixent a la ciutat.
La mateixa xarxa que gestionava els pisos i els oferia a famílies en situació de vulnerabilitat està implicada en ocupacions en tres habitatges més. Són algunes de les dades que recull l’informe de l’Ajuntament pel que fa a la seguretat a la capital.
A més, la Guàrdia Urbana ha frustrat, durant l’últim any, un total de 36 intents d’ocupació. “Tenim al voltant d’uns 170 pisos ocupats a la ciutat”, concretava en roda de premsa la regidora d’Habitatge, Núria Homs. “Uns 120 són de grans tenidors i la resta, uns 40, de petits propietaris. També en tenim alguns del nostre parc d’habitatge públic, uns cinc o sis”.
La de les ocupacions és una de les problemàtiques que el consistori vigatà intenta resoldre en matèria de seguretat, però n’hi ha una altra, la multireincidència.
Dutant els darrers mesos han entrat a la presó un total de 9 persones considerades multireincidents, 5 de les quals aquest últim mes d’abril. També s’han resolt 135 denúncies per part de la Guàrdia Urbana. “La pujada de les infraccions penals és del 9%”, detalla la regidora de Seguretat, Elisabet Franquesa. “Però una de cada dues denúncies queden resoltes i les detencions han incrementat un 7,5%, nosaltres ho llegim com una dada positiva”.
Aprofitant la presentació de les dades, l’alcalde, Albert Castells, ha avançat que es reunirà amb la consellera d’Interior, Núria Parlon, per reivindicar la necessitat de dotar de més agents el cos de Mossos d’Esquadra de la comarca. “Tenim menys d’un agent per cada mil habitants”.
Paral·lelament, l’equip de govern organitzarà assemblees amb les associacions de veïns dels barris de la ciutat per copsar la situació i les impressions dels veïns i ajustar les polítiques de seguretat i civisme.
{{ comment.text }}