La botiga de roba de segona mà El Fil, de Tapís, està aquests dies plena de peces de nadons i canalla, cotxets, trones i cadiretes, entre altres coses. Ha arrencat una campanya adreçada a roba i material infantil. Dels milers de quilos que recull l’entitat, exposar-ho a l’establiment és una forma de donar-ho a conèixer.
La roba infantil acostuma a tenir una durada més curta, sobretot la de nadons. Tal com relata Gemma Erra, responsable de la secció tèxtil de Tapís, “a vegades es posa dos o tres cops i ja no va bé, però està impecable i perfecta”. Sí que és cert que “entre mares ja hi ha molt circuit de roba i sorgeix de forma natural”. Tot i això, una altra “bona opció” és entregar-la a una entitat sense afany de lucre com Tapís. “La triem, la revisem i la que està millor li donem una altra oportunitat perquè pugui continuar circulant”, afegeix. De fet, es troben, fins i tot, amb roba que no s’ha fet servir mai i encara porta l’etiqueta.
A la botiga, també hi ha cadiretes, trones o cotxets. Aquests objectes més grans es recullen a la nau de Tapís (carrer Isidre Blanch i Molist de Vic) els dimarts i dijous. La campanya infantil va començar la setmana passada i en durarà dues més. “D’entrada ha tingut una bona acollida i creiem que seguirà anant molt bé”, apunta Erra.
Aquesta no és l’única que impulsen. A l’establiment, per exemple, encara hi ha penjadors amb disfresses de Carnaval. “El consum de la roba de carnestoltes és un dia l’any”, diu la responsable, remarcant que “és el cas més extrem” de peça d’un sol dia. També s’ha fet campanya de Nadal, de joguines o d’abrics. Una altra iniciativa és la setmana de l’intercanvi, en què es bescanvien les peces a través de punts. “És una forma diferent d’entrar a la segona mà”, apunta Erra, remarcant que van avançant per “trencar barreres del consum de segona mà”. “Aquí podem trobar peces que estan súper bé: molt noves i de molta qualitat”, conclou.
{{ comment.text }}