EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Salut recomana per primer cop a fumadors vacunar-se per la grip

La cam­pa­nya s’avança coincidint amb un lleu­ger aug­ment de casos de covid-19, amb una taxa que ara mateix voreja els 130 casos per cada 100.000 habi­tants

El 9 Nou
25/09/2023

El Departament de Salut ha presentat aquesta setmana als professionals sanitaris la campanya de vacunació contra la grip i la covid. Entre les principals novetats hi ha que per primera vegada inclou entre els col·lectius de més risc les persones fumadores. Ho justifica perquè tenen un risc més elevat de patir complicacions davant la grip. Salut ha adquirit 1,7 milions d’unitats de la vacuna, més de 110.000 més que la temporada passada.

La campanya de vacunació començarà dimarts que ve, 26 de setembre, a les residències i se centrarà de nou en la grip i la covid. Es començarà pel col·lectiu considerat més vulnerable, el que està ingressat a residències, i després es dirigirà al personal sanitari i el considerat prioritari. El Departament recomana vacunar-se contra la covid i la grip a totes les persones majors de 60 anys, a les que tenen problemes de salut crònics, a les embarassades i immunodeprimits. Serà a partir del 15 d’octubre que es començarà a vacunar a majors de 60 anys, població vul­ne­ra­ble o amb fac­tors de risc i pro­fes­si­o­nals. Està previst que la campanya de vacunació acabi el mes de març que ve.

Una altra de les novetats de la nova campanya és la vacunació de nadons fins a sis mesos contra el virus respiratori sincitial (VRS), que provoca la bron­quio­li­tis. A par­tir d’octu­bre es començarà a immu­nit­zar els nens que nei­xin aquell mes, i també s’apli­carà als qui hagin nas­cut en el dar­rer mig any. Es tracta de la pri­mera vegada que es vacu­na­ran nadons fins als sis mesos amb el Nir­se­vi­mab, la nova vacuna davant VRS, que satura les urgències i les hos­pi­ta­lit­za­ci­ons pediàtri­ques a la tar­dor i l’hivern.

La immu­nit­zació dels nadons es durà a terme per dues vies: a cen­tres de primària per als nas­cuts entre l’abril pas­sat i el setem­bre, i a l’hos­pi­tal, després del part, als que nei­xin entre l’octu­bre i el març del 2024. Els futurs pares i mares rebran infor­mació abans del part i podran deci­dir si volen que els petits rebin aquesta pun­xada, que com es fa amb la prova del taló es posarà en els nounats al mateix hospital on neixin. Els petits nas­cuts entre maig i octu­bre d’aquest 2023 rebran aquesta pro­tecció durant les revi­si­ons pediàtri­ques que facin al seu CAP de referència.

L’avançament de la cam­pa­nya de vacu­nació es fa coincidint amb un lleu­ger aug­ment de casos de covid-19, amb una taxa que ara mateix voreja els 130 casos per cada 100.000 habi­tants a l’atenció primària.

LA PREGUNTA

S’esperava la majoria absoluta del PP a Galícia?

En aquesta enquesta han votat 145 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't