EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un entorn de sororitat

Bona acollida del segon Mercat de la Sra. Feixa a les Masies de Roda, amb protagonisme femení

El 9 Nou
29/03/2023
Les Masies de Roda

El Vestidor, on triar i remenar entre les confeccions de la vintena de firaires participants; la Saleta, on entaular-hi debats; la Galeria, on visualitzar la realització d’una pintura mural; el Rebost, on prendre alguna cosa, o l’Escenari, on gaudir de les actuacions musicals. L’espai municipal de La Feixa, a les Masies de Roda, es va convertir dissabte en l’habitatge compartit de la Sra. Feixa, el personatge figurat que dona nom al Mercat de la Sra. Feixa. Era la segona edició d’aquesta proposta, però la primera que es va poder gaudir d’aquest entorn perquè l’any passat la pluja va obligar a recloure la fira dins la sala polivalent.

La senyora Feixa forma part d’una generació de dones que sovint van viure invisibilitzades. I la fira va néixer, precisament, amb l’objectiu d’esdevenir altaveu de dones emprenedores i del talent femení de la comarca. “Aquest mercat és un espai de sororitat, un punt de trobada per a totes les dones i per tenir present que la lluita feminista és de totes i tots, des de la generació de la senyora Feixa fins a les actuals”, recordava Aida Canal, regidora de Joventut i Promoció Econòmica.

“Donar visibilitat a les dones emprenedores sempre és positiu”, agraïa Berta Orra, de Seva. Fa temps que va començar creant les seves peces de joieria i ara fa cinc anys van impulsar, amb la manlleuenca Sara Noguera, el projecte “Un toc de Lina”. A banda de bijuteria també tenen tota una línia de moda i complements, que venen en línia o a través de fires d’artesania. “Començar un projecte és complicat per a tothom”, remarcava Orra. Dissabte s’estrenaven a les Masies de Roda. Qui repetia, en canvi, era la rodenca Marta Druguet. De ben petita una seva àvia li va ensenyar a fer ganxet, i ara fa un any va crear Les Coses de la Marta, amb un ventall de bosses, barrets o elements de decoració. Fins ara li ha anat “prou bé”, tot i que compagina aquesta faceta artesanal treballant i estudiant alhora.

Un total de 24 emprenedores –per les 18 de l’any passat– van poder exposar les seves creacions de roba, productes d’higiene personal, artesania o regal. El mercat es va acompanyar durant tot el dia d’actuacions musicals, una xerrada liderada per l’associació KAA o lectures de contes. “La fira ha anat molt bé, estem molt contentes”, valorava la mateixa Aida Canal. “Calculem que ha vingut la mateixa gent que l’any passat, amb diferents perfils de públic, des de gent jove fins a famílies. Hi ha hagut un ambient molt agradable”, es felicitava.

Impulsar una primera proposta firal al poble era un dels objectius que s’havia marcat l’actual equip de govern a l’inici d’aquest mandat. I poder disposar del flamant espai municipal de La Feixa resultava “l’escenari ideal”. Aquest any, per mirar d’assegurar el bon temps, es va convocar la fira a finals de març en lloc de fer-la coincidir exactament amb el 8 de març.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 511 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't