Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

Un dia per resoldre 24 reptes

L’osonenca Júlia Puig participa al Hackató 2021, on empreses i alumnes d’FP dual coincideixen

Des de l’Institut de Vic, Júlia Puig, estudiant del segon curs del grau superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials, va participar a la segona edició del Hackató 2021. Es tracta d’un certamen impulsat i organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bankia per la Formació Dual que apropa el talent i el potencial creatiu dels alumnes de formació professional a les empreses. 24 equips en un període de 24 hores han de posar solucions reals a 24 reptes proposats per empreses de diferents sectors.

Puig, de Sant Hipòlit de Voltregà, va treballar en un projecte de millora i reestructuració de les sucursals de l’entitat DKV. La proposta de l’equip de Puig, format per dos companys aleatoris, va exposar la necessitat de canvi i transformació de les oficines, optant per una visió centrada en la responsabilitat pel medi ambient i en la posada en escena de les noves tecnologies. “L’objectiu de la proposta serveix per garantir una bona experiència del client a l’hora de visitar la sucursal”, segons explica Puig.
El Hackató es va fer els dies 15 i 16 d’abril i els 200 participants en l’esdeveniment van treballar amb propostes d’empreses com Danone, TRAM, Vueling, MediaMarkt, Aigües de Barcelona, TMB, DKV, Bayer, Santiveri, Hospital Clínic, Nestlé, Miro, Hospital de la Vall d’Hebron, Everis, Opinno, MACBA, Circuit de Catalunya, DAMM, Sagardi, IAAC, Enertika o les osonenques Girbau i Seidor, amb l’objectiu de formular i aplicar solucions reals per a les empreses.

L’edició d’enguany va destacar per la virtualitat i les eines tecnològiques com a protagonistes, ja que, a causa de les restriccions sanitàries causades per la pandèmia, l’organització va haver de reformar l’estructura i la gestió del projecte de dalt a baix. Per realitzar amb seguretat i garantir el funcionament del programa establert, l’Innova Barcelona va traslladar tot el seu potencial a través de les plataformes digitals i ho va fer mitjançant la plataforma Miro, amb més de 15 milions d’usuaris, que permet visualitzar tot el procés. El Hackató 2021 també va utilitzar l’IA (intel·ligència artificial) per formar i organitzar els equips de manera equitativa. Per mitjà de formularis que es van enviar als alumnes participants, el software d’IA ideat per l’IIIA-CSIC va mesurar les habilitats i personalitats dels alumnes per fer els equips. Tot i que el grup de Puig no va obtenir cap dels tres primers premis, l’experiència ha estat molt positiva per a l’alumna osonenca.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 533 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't