Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Vic i Calldetenes se sumen als municipis que multaran les entitats bancàries que tinguin pisos buits i no els donin ús social

Els dos municipis osonencs van celebrar aquest dilluns plens en què van aprovar la moció que ja han aprovat Terrassa, Girona i fins i tot Barcelona. A Osona, ja l’havien aprovat abans Sant Hipòlit de Voltregà i Roda.

  • El 9 Nou
  • 04/02/2014 | 10:02

La moció aprovada proposa que davant la gran problemàtica d’habitatge, s’obligui les entitats a donar un ús social a tots els pisos que tenen buits. Es demana també a l’Ajuntament que elabori un pla d’habitatge municipal i programes d’inspecció per evitar la desocupació d’aquests pisos i preveu multes de fins a 100.000 euros. Tant a Calldetenes com a Vic, on membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca van assistir al ple, la moció es va aprovar per unanimitat.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

El Ple aprova per unanimitat la moció per sanció dels immobles desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses

Comença el ple amb 1 minut de silenci en homenatge a les víctimes vigatanes de la Guerra Civil

La sessió ordinària del Ple Municipal, que va tenir lloc ahir dilluns dia 3 de febrer, a les 18h de la tarda, comptava amb 17 punts a tractar i 5 mocions.

Al començar la sessió del ple, tots els grups polítics es van adherir al minut de silenci en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil. Transcorregut el temps de record es va procedir als punts de l’ordre del dia.

En el primer punt de l’ordre del dia es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Vic als principis del decàleg de les bones pràctiques de la comunicació local públic. És el compromís i voluntat de facilitar la més àmplia informació sobre la seva activitat i participació del conjunt de la ciutadania en la vida social del municipi. Es considera d’interès donar suport al decàleg i subscriure el seu contingut essent un compromís ètic i plural i, amb major transparència dels mitjans públics de comunicació de l’Ajuntament de Vic.

En segon lloc es va tractar el tema del nomenament de representant de la corporació a la Fundació Atlàntida. Es va aprovar el nomenament el regidor Iban Lapeira Pratdesaba, en qualitat de de regidor de l’Ajuntament que no forma part de l’equip de govern, comptant amb l’abstenció de la CUP i PXC.

Seguidament, es va passar a l’aprovació inicial del reglament del Registre Municipal d’Entitats de Vic, així com obrir un període d’informació pública de trenta dies per al seu examen i presentació d’al·legacions i suggeriments. El grup de la CUP va demanar introduir millores en el redactat del reglament per tal de poder-hi incloure el major nombre d’entitats i, va realitzar el seu vot en contra. Aprovant el punt amb els vots favorables de CIU, ERC, SI, ICV, PSC i PXC.

Prorrogar el conveni marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Vic i el Col·legi d’Advocats de Vic per la delegació de les funcions d’intermediació hipotecària, va ser el quart punt a tractar aprovant-se per unanimitat.

Es va donar compte de l’informe sobre la morositat de l’Ajuntament de Vic, de l’IME i, de l’OFIM corresponents al 4t trimestre de 2013.

Va continuar la revisió de preus del servei de subministrament d’aigua potable. El regidor Toni Serrat va exposar el negociat amb l’empresa concessionària per reduir i optimitzar el preu del cost de l’aigua de Vic; va detallar l’increment proposat del cost del servei amb un augment només del 1,7%. La tarifa es va aprovar amb els vots de l’equip de govern , amb l’abstenció de PSC i PXC i els vots en contra de SI, ICV i CUP.

Seguint el novè punt de l’ordre del dia sobre la revisió de preus i de bonificacions de les tarifes del transport urbà, amb un informe favorable. El regidor Serrat exposava que en els dos darrers anys hi ha hagut una disminució d’usuaris anual del 12% tan de pagament com d’ús gratuït. Proposava realitzar una revisió de preus mantenint les tarifes aprovades del 2013 i, modificar el cost de les targetes socials en funció de les rendes. Aquest punt queda aprovat per unanimitat.

S’aprovaren les mateixes tarifes reconegudes en el Ple municipal de 14 de gener de 2013 sobre l’aparcament soterrat de les rambles del Passeig i del Carme, incrementant l’IPC del 0,2%.

El següent punt a presentar, va ser la proposta d’iniciar l’expedient de cessió gratuïta d’ús de diferents espais de l’edifici municipal “La Central” a diverses entitats. Es va aprovar amb els vots a favor de CIU, ERC, ICV, PSC i PXC; vots en contra SI i CUP.

També es va proposar l’iniciar l’expedient de cessió gratuïta de domini d’una parcel·la municipal situada al sector de Sant Miquel Xic a la Fundació Centre Mèdic psicopedagògic d’Osona aprovant-se per unanimitat.

El Ple va aprovar la modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Vic per l’any 2014, exposat en el punt tretze de l’ordre del dia, així com el següent punt sobre la modificació del catàleg dels llocs de treball de l’Ajuntament de Vic per l’any 2014.

Seguidament es va presentar el 15è punt de l’ordre del dia sobre la creació del nivell directiu dins de l’organització municipal de l’Ajuntament de Vic, amb la creació del lloc de treball de coordinador/a de territori, medi físic, mobilitat i serveis. Donats els dubtes manifestats pels grups municipals, l’Alcalde va decidir retirar aquest punt de l’ordre del dia i posposar-ho al següent ple.

El següent punt a tractar va ser aprovar inicialment la modificació puntual núm. 4 del POUM de Vic; aquest punt es va aprovar amb l’abstenció de la CUP.

Va seguir l’últim punt de l’ordre del dia de sol·licitar-ne l’ informe previ de l’Art. 99.2 del TRLUC en relació a la modificació puntual del POUM a l’àmbit del Seminari Vell. Es va aprovar amb els vots a favor de CIU, ERC, SI, ICV, PSC i PXC; en contra el de la CUP.

Seguidament va tenir lloc les resolucions d’alcaldia i, es van passar les mocions presentades.

La primera moció presentada per CIU, CUP, ERC i SI donava suport a la campanya de recollida de signatures “Signa un vot per la independència”. La moció proposava que els dies 22 i 23 de març l’Ajuntament cedeixi els equipaments municipals per a la recollida de signatures. L’Alcalde, va manifestar que el dret a decidir és essencial i inherent als pobles i a tots plegats ens toca reclamar-lo. Es va aprovar la moció a favor: CIU, ERC, SI, CUP i Mari Moyano (PSC); amb l’abstenció de ICV i Jacint Raurell (PSC); i en contra PXC.

La següent moció presentada per PXC d’adhesió en record a les víctimes del terrorisme. La moció proposava adherir-se al Dia Europeu en Record a les Víctimes del Terrorisme que es commemora el dia 11 de març. Es va aprovar amb els vots a favor de CIU, PXC, PSC; abstencions de ERC, SI i ICV; en contra CUP.

La tercera moció va ser presentada per PXC d’adequació dels sous dels membres de la corporació a la llei 27/2013, de 27 de desembre, retirant-la, ja que la Llei no entra en vigor fins al 2015 i s’espera que l‘Ajuntament compleixi amb els requisits.

La quarta moció presentada per la CUP per a la transparència a les empreses participades per l’Ajuntament de Vic; demanava que es donin a conèixer els organigrames de les empreses participades per l’Ajuntament de Vic com també el percentatge de participació. El grup de CIU , Anna Erra, demanava que es retirés la moció, ja que fa un mes es va aprovar per unanimitat una moció demanant transparència i per tant ja s’estava complint. Es va aprovar la moció amb els vots a favor de CUP, SI, ICV i ERC; i l’abstenció de PXC i CIU.

Per últim, la moció presentada per la CUP, PSC, ICV i SI per la sanció dels immobles permanentment desocupats propietat d’entitats financeres i altres grans empreses. El Ple va aprovar per unanimitat la moció.

Finalitzades les mocions del ple es va donar torn als precs i preguntes, acabant als volants de les 21:45 h.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.