EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic recupera l’espai de trobada Cafè Calor, un programa que es considera crucial en la desintoxicació dels drogodependents

Es tracta d’un servei per a drogodependents en procés de deixar l’addicció. Des que es va deixar de prestar, les persones usuàries han perdut el punt de trobada on establir relacions socials i començar el procés cap a la reinserció.

El 9 Nou
14/03/2014

L’Ajuntament de Vic i la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona han acordat donar un impuls al centre d’atenció a les drogodependències d’Osona, el CADO, i en concret al programa “Espai de trobada – cafè calor”.

L’Ajuntament de Vic injectarà 13.500 euros per reflotar el punt de trobada i donar-li un nou impuls. El servei estarà obert tots els matins, de dilluns a divendres, i les tardes de dimarts i dijous.

El CADO, gestionat pel Centre Mèdic Psicopedagògic, està ubicat al carrer Sant Pere. El seu centre de dia va atendre l’any passat 65 persones, 26 de les quals eren nous usuaris.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

Presentació del projecte Espai de Trobada: Cafè Calor

Nou projecte entre l’Ajuntament de Vic i la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona

Aquest dimarts s’ha presentat el projecte Espai de Trobada: Cafè Calor , de la mà del regidor de Benestar i Família, Xavier Farrés; la gerent del FCMPPO, Mercè Generó i, la coordinadora de l’àrea de rehabilitació comunitària, Montserrat Colom.

Farrés explica que “aquest projecte surt de la necessitat de crear un centre útil de reinserció social per a un col·lectiu amb problemes de drogodependència”. De l’espai ja existent al carrer de Sant Pere, es crea “l’espai de trobada Cafè Calor per acollir i donar cobertura social a aquest grup més desprotegit”. Els horaris de dilluns a divendres al matí i, les tardes de dimarts i dijous es posen a disposició per a dedicar-se al treball de reinserció social dels drogodependents.

La gerent del FCMPPO, Mercè Generó, ha agraït aquesta iniciativa proposada per l’Ajuntament de Vic, ja que “permetrà tornar a reforçar i recuperar aquest servei per a persones amb problemes de drogoaddicció”. El servei del CADO, originàriament servei de l’Ajuntament de Vic, va passar a la FCMPPO en l’any 1994; degut a retallades econòmiques s’ha vist afectada la seva activitat social. Generó ha afegit “gràcies a aquesta iniciativa, Vic serà una ciutat inclusiva”.

Finalment Montserrat Colom, ha explicat el projecte tècnic que es basa en “cobrir necessitats bàsiques per ajudar a l’autodeterminació de la persona”. Els tallers es centraran en una “proposta terapèutica de creixement personal, salut i psico- educació dels trastorns per afrontar els problemes de drogoaddicció”.

En aquesta línia l’Ajuntament de Vic col·labora amb la FCMPPO a través del projecte SADE especialitzat en salut mental, per a persones de dependència amb problemes de salut mental.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 892 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't