EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Yayo Herrero obre el nou cicle de webinars de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic

La crisi ecològica, l’impacte social, legal i ètic de la tecnologia o l’auge del populisme, la xenofòbia i el racisme són alguns dels temes que s’hi tractaran

El 9 Nou
22/02/2021
Vic

La professora de la UNED, antropòloga, enginyera, activista ecofeminista i experta en l’anàlisi de la crisi ecològica, Yayo Herrero, obrirà aquest dimarts a les 6 de la tarda el cicle de webinars de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la UVic-UCC amb una conferència sobre com cal transformar el sistema capitalista per encarar el col·lapse ecològic. Les inscripcions es poden a través de l’enllaç individual de cada conferència a la pàgina de fòrums de la Facultat d’Empresa i Comunicació. També es podran seguir a través de la pàgina web d’EL9NOU.CAT.

El cicle de webinars, que s’allargarà durant cinc setmanes, permetrà reflexionar sobre alguns dels reptes socioeconòmics que han quedat en segon terme durant la pandèmia per Covid-19 i que caldrà tornar a abordar després d’aquesta. Les cinc conferències posaran el focus en “aquells reptes o desafiaments a què, més enllà de la urgència de la pandèmia del coronavirus, s’enfronta la nostra societat i que poden haver quedat desatesos”, segons explica Rafa Madariaga, professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació i coordinador del cicle. Totes les xerrades seran a les 6 de la tarda.

Després de la xerrada d’Herrero, el 2 de març, l’experta en l’impacte social, legal i ètic de la tecnologia i especialment en qüestions de vigilància i control, Gemma Galdon, parlarà sobre com es poden regular les activitats de les grans corporacions tecnològiques per limitar el seu poder i recuperar el control de la informació.

Sobre l’auge del populisme, la xenofòbia o el racisme, que segons Madariaga “han posat en dubte el model de democràcia representativa i que plantegen una deriva cap a la democràcia il·liberal”, en parlarà el professor d’Ètica i Economia de la Universitat de Barcelona (UB), escriptor i articulista, Félix Ovejero. Aquest ponent analitzarà, la tarda el 10 de març, les patologies de la democràcia, i explorarà algunes propostes plantejades per evitar la degeneració de les institucions centrals de l’organització política. A continuació, el 16 de març, serà el torn del periodista Xavier Vidal-Folch, analista sobre els debats europeus, que reflexionarà sobre el futur d’Europa. En aquest sentit, Madariaga afirma que en aquesta fase del desenvolupament, “la presència i la interacció dels grans blocs econòmics, com els Estats Units, la Xina i Europa, és definitòria de com afrontar reptes de futur”. 

El cicle el tancarà David Casassas, membre de la xarxa internacional per la renda bàsica i professor de la UB, que analitzarà la vigència i els arguments de les propostes que avalen formes d’ingrés bàsic per a la ciutadania com a eina per lluitar contra la desigualtat. La seva conferència serà el 23 de març, i suposarà el punt i final de la segona edició del programa ‘Fòrum FEC’.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 879 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't