EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Arrenca ‘l’any de les bèsties’ al MEV

Per què hi ha tantes bèsties en l’art medieval i què simbolitzen. Són les dues preguntes que planteja ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval’ que aquest dijous obrirà portes al Museu d’Art Medieval de Vic


29/03/2023

La luxuriosa sirena de la biga del baldaquí de Tost, el diable amb ulls de serp i cua de guineu del retaule de Sant Miquel de Verdú o el lleó coronat que encara s’aprecia en un fragment d’un teginat de sostre que data del segle tretze. Són tres de les setanta-cinc obres que conformen l’exposició ‘Bèsties. Els animals en l’art medieval’ que aquest dijous obrirà portes al Museu d’Art Medieval de Vic. L’objectiu de la mostra és explicar l’origen, els significats i el llegat que deixa la presència de les bèsties -sovint representades com a animals fantàstics- en l’art medieval.

Una exposició formada per cinc peces de l’Arxiu Episcopal de Vic i seixanta-nou obres de la col·lecció del MEV que els mateixos conservadors del museu, asseguren, han pogut redescobrir.

La mostra la formen sis seccions. La primera se centra en la relació de l’home i els animals; una font de roba i aliment, mà d’obra agrícola i un mitjà de transport. Continua amb les bèsties dels sants, algunes de les quals han esdevingut tan populars com el drac de Sant Jordi o el porquet de Sant Antoni, i evidencia com, a dia d’avui, aquestes figures són ben vives en l’art, la literatura, i també al bestiari festiu i popular català.

Pel que representa, des del Museu d’Art Medieval de Vic asseguren que aquesta és una de les mostres de més envergadura de totes les que ha abanderat l’equipament.

L’exposició es podrà veure fins el 17 de desembre. A banda de les visites guiades hi ha previst un cicle de conferències per abordar alguns dels temes més significatius de la mostra.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't