EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Arrenca la 24a Fira de la Castanya de Viladrau

Aquest divendres hi haurà el tradicional lliurament de guardons i dissabte i diumenge es desplegarà pròpiament la fira


26/10/2018
Viladrau

Viladrau protagonitzarà aquest cap de setmana una de les cites firals per excel·lència que s’organitzen a la comarca d’Osona: la Fira de la Castanya de Viladrau, que arriba a la 24a edició. Si el temps acompanya, hi tornarà a haver riuades de visitants. Com a preàmbul, aquest mateix divendres al vespre, a la plaça Major, hi haurà el tradicional lliurament de guardons dela fira. Enguany, la Castanya de Plata recaurà en la Fundació Areté i el Pelló de Plata el recollirà l’alpinista Ferran Latorre.

Dissabte es posarà en marxa pròpiament l’espai firal, repartit per tot el centre del poble, que aplegarà una setantena d’expositors, a partir de tres grans criteris: les parades que munten els mateixos veïns i comerços del poble; les dels productors de proximitat, bàsicament d’Osona i l’àrea del Montseny, i els artesans.

A banda de les parades, el poble es tornarà a omplir d’activitats lúdiques, pensades per al públic familiar que acostuma a visitar la fira. Entre els tallers destaquen, com a novetat, un taller de pirogravat sobre fusta de castanyer, a càrrec de Jordi Costa; i un altre per aprendre a fer pa, a la parada del forn de Davi Olaria. També es repeteix un taller per aprendre a torrar castanyes, que l’any passat va tenir molt bona acollida.

Entre les propostes lúdiques no hi faltarà, dissabte a la tarda, el més autòcton dels espectacles de carrer, La càfila del cavaller d’Espinzella. Tampoc les passejades botàniques i de connexió amb la natura, entre les quals una sortida de bany de bosc, que promou la Fundació Vincles, i que es repetirà dissabte al matí i diumenge a la tarda.

Un dels plats forts de diumenge tornarà a vincular cuina i castanyes. Es tracta del tradicional Tastet Gastronòmic, a partir de 2/4 de 2 del migdia, que implicarà nou restaurants del municipi. La inauguració anirà a càrrec de Francesc Camprubí, cuiner del restaurant Ralet, de Vic, que hi prendrà part com a membre del Gremi d’Hostaleria d’Osona. El preu de cada tapa és de dos euros i si es compren cinc tiquets es poden aconseguir les receptes de cada un dels platets que se serviran.

Una de les novetats d’enguany està vinculada a facilitar l’arribada al poble. Per això, s’ha habilitat un servei d’autocar que sortirà de l’estació d’autobusos de Vic i farà parada a Sant Miquel de Balenyà, pensant en aquells visitants que viatgin en tren o els que es vulguin estalviar la incomoditat de buscar aparcament per Viladrau. L’autocar farà dos viatges d’anada (a les 10 i les 12) i dos de tornada (a les 5 i les 7). El cost és de 10 euros.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 70 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't