Edició Osona i Ripollès
Tria la teva edició predeterminada
Edició Vallès Oriental

De Ca l’U al Via Restaurant

Finalment l’històric Ca l’U de Vic ja ha trobat relleu: el cuiner Nicolau Roger traslladarà a la planta noble de la Casa Fontcoberta, de Vic, el Via Restaurant, fins ara a Centelles

A la tercera, la vençuda. L’històric restaurant Ca l’U, de Vic, ja ha trobat qui en reculli l’essència i la solera després que, fa uns mesos, la família Reniu, que l’ha regentat des de mitjans dels anys 50, anunciés la voluntat de fer un pas al costat. El relleu el prendrà Nicolau Roger (Castellterçol, 1972), que traslladarà l’esperit i el nom del Via Restaurant, fins ara a Centelles, a la planta noble de la Casa Fontcoberta, l’emblemàtic espai que ha ocupat Ca l’U des del 2006.


“Un local com aquest mereix una cuina com la meva”, deixa anar Roger, que no amaga la satisfacció pel recorregut que ha pogut imprimir al Via des que el va obrir, l’any 2013, a la plaça Major de Centelles. Inicialment l’establiment estava encarat a menús i a un públic familiar, però a partir del 2016 reforma el local i li confegeix caràcter gastronòmic. “La nostra cuina és una mescla de mar i de muntanya, amb producte de temporada i de proximitat”, descriu Roger. Una cuina de producte; però de producte “top”, remarca. “Servim des de la millor carn de la comarca fins al millor peix fresc de la nostra costa.” També han posat l’accent en la línia de postres –ell mateix s’ha format amb alguns dels millors pastissers del país– i una bodega amb prop d’un centenar de referències de vins i caves.


Tot i el bon rendiment del restaurant a Centelles –amb una notable presència de clientela del Vallès–, Roger feia temps que buscava un local “amb encant” per donar “més volum” a la seva proposta –fins ara només disposava de sis taules i un menjador privat per a grups, amb un únic servei a la carta–. Per això, quan va saber de l’interès de Ca l’U per traspassar el restaurant li va semblar un entorn “magnífic” on poder “fer lluir millor” la seva cuina. Fill de Castellterçol, Roger es va traslladar a Centelles fa 28 anys per obrir, primer, el Bar la Palmera, que va regentar durant 20 anys abans d’arrencar el Via.


Roger ja treballa en un rentat de cara i nova il·luminació del local per fer tornar a brillar els tres menjadors de la casa natal de Maria Àngels Anglada, a més de reequipar la cuina. Preveu reobrir el proper dissabte dia 26. Aquesta setmana ja podria tancar el Via de Centelles. A Vic, amb capacitat per a una cinquantena de comensals, oferirà servei de menús i de carta els dies feiners, i només de carta els dissabtes i diumenges al migdia i els divendres i dissabtes a la nit.


La de Nicolau Roger no va ser la primera opció amb qui van pensar Joan Reniu i Imma Capellas, a les portes de la jubilació, per cedir les regnes de Ca l’U. Inicialment semblava que ho agafaria Oriol Sala, que aquest mes de setembre va obrir, als baixos de l’edifici, El Bart, però va declinar de portar els dos espais. Després van contactar amb el cuiner David Garriga, que en els últims mesos ha treballat al restaurant Cinc Sentits de Barcelona i actualment viu a Vic. Al final, però, no hi va haver entesa.


Tot i que el nom oficial del nou establiment serà el de Via Restaurant, Roger està buscant com incorporar l’epígraf de Ca l’U al subtítol, per no perdre una referència gastronòmica centenària per a Vic i comarca.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Cal intervenció pública per afavorir l’ús del català?

En aquesta enquesta han votat 564 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't