Aquests dies ha arrencat a ple funcionament Les Clarisses, un exclusiu complex hoteler amb 27 habitacions, espais polivalents i un restaurant propi, el Santa Clara, situat a la plaça de Malla, al cor del nucli antic de Vic. Ocupa un històric edifici, antiga Casa Espona, que va funcionar com a convent de clausura entre 1963 i 2008. Ara fa quatre mesos, l’empresari vigatà Ramon Moncau Oliva va comprar l’immoble al Seminari del Poble de Déu, després que aquesta entitat fos suspesa canònicament.
L’hotel disposa de 27 habitacions, tant dobles com individuals, incloses tres exclusives suites amb servei de jacuzzi i vistes privilegiades al centre històric.
Un dels motors diaris de l’equipament serà el seu restaurant gastronòmic, batejat com a Santa Clara, que aquest dimecres va arrencar a ple rendiment. Estarà obert al públic en general, amb capacitat per a una setantena de comensals i amb una aposta decidida per una cuina actual, de producte i de qualitat. Un sector, el gastronòmic, que coneix bé el propietari del complex, Ramon Moncau, que ja disposa a Vic de dos restaurants més: un japonès, l’Okashii; i un d’especialitzat en brasa, el Foc a Foc –de fet, tots tres restaurants estaran a disposició dels clients de l’hotel a l’hora dels àpats–.
L’equipament ha habilitat espais per acollir actes d’empreses i tota mena de celebracions. Compta amb dos menjadors privats, dues sales de reunions o una gran sala d’actes, tot degudament equipat tecnològicament. A més, l’antiga biblioteca s’ha reconvertit en un espai singular on els clients de l’hotel i del restaurant hi podran prendre una copa. En total, 3.000 metres quadrats de sostre, a més dels 1.600 de jardí penjat sobre la muralla, l’autèntica joia de la corona.
Actualment a Vic ja funcionen sis hotels o albergs més que poden acollir pernoctacions. Amb tot, la singularitat de Les Clarisses, tant pel caràcter com per la ubicació, cobreix un nou segment dins l’oferta d’allotjaments de la ciutat, atenent l’aspiració de captar nous models de turisme a Vic i comarca.
L’edifici que acull el nou equipament va funcionar com a convent de clausura durant 45 anys. Ara fa 10 anys, les últimes germanes residents van traslladar-se a un convent de Sant Cugat i es van vendre l’immoble al Seminari del Poble de Déu. Aquesta entitat privada de fidels catòlics hi va fer una profunda reforma l’any 2015, amb l’objectiu de convertir-ho en un centre de pensament i recerca sobre l’ésser humà, que no es va arribar a posar en marxa.
La història de l’immoble es remunta a alguns segles enrere. Serà durant la segona meitat del segle XIX, ja en mans de la família Espona, que l’edifici acaba de consolidar la fesomia actual. I és aquella fesomia la que ara s’ha volgut recuperar amb tota la seva esplendor. El 9 NOU en mostra, en l’edició d’aquest divendres, algunes imatges de les dependències interiors.
{{ comment.text }}