Amb les glaçades a sobre, els últims bolets treuen el cap, i Santa Eulàlia de Riuprimer tanca el calendari de fires micològiques.
Aquest diumenge, la Fira del Fredeluc i la Botifarra –setena edició– reunia una vintena de parades, de les quals un parell eren de bolets i la resta es repartien entre embotits i altres productes d’artesania, alimentària o no.
“Ja només sobreviuen els fredelucs”, explicava Albert Tisora, de Bolets La Plana, que compra a molts boletaires aficionats de quilòmetre zero. A la parada van ser els primers de marxar, tot i que també tenien pinetells, camagrocs, llengües de bou i trompetes. Venen sobretot a la restauració i deia que el fredeluc és “més apreciat aquí” que en comarques on no el coneixen tant.
Al migdia, el conegut cuiner Arnau París i l’escriptor Marc Casabosch guiaven una demostració de cuina amb gran assistència de públic, amb bolets collits a primera hora del matí en una sortida per l’entorn.
La festa s’acabava amb un tast de bolets i botifarra a la plaça de la Rectoria.