QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Fira del Fredeluc i la Botifarra tanca la temporada micològica a Santa Eulàlia de Riuprimer

Bolets de quilòmetre zero, demostracions de cuina i tastos populars van protagonitzar la setena edició

Amb les glaçades a sobre, els últims bolets treuen el cap, i Santa Eulàlia de Riuprimer tanca el calendari de fires micològiques.

Aquest diumenge, la Fira del Fredeluc i la Botifarra –setena edició– reunia una vintena de parades, de les quals un parell eren de bolets i la resta es repartien entre embotits i altres productes d’artesania, alimentària o no.

“Ja només sobreviuen els fredelucs”, explicava Albert Tisora, de Bolets La Plana, que compra a molts boletaires aficionats de quilòmetre zero. A la parada van ser els primers de marxar, tot i que també tenien pinetells, camagrocs, llengües de bou i trompetes. Venen sobretot a la restauració i deia que el fredeluc és “més apreciat aquí” que en comarques on no el coneixen tant.

Al migdia, el conegut cuiner Arnau París i l’escriptor Marc Casabosch guiaven una demostració de cuina amb gran assistència de públic, amb bolets collits a primera hora del matí en una sortida per l’entorn.

La festa s’acabava amb un tast de bolets i botifarra a la plaça de la Rectoria.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 640 persones.