La llonganissa elaborada per Toni i Dani Molist, de la Carnisseria Molist de Manlleu, ha estat la guanyadora del 1r Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, mentre que la de Josep M. Saborit, de la Carnisseria Xarcuteria Saborit de Calldetenes, ha quedant en segona posició. També han estat finalistes els osonencs Sergi Mas (Sant Pere de Torelló) i Francesc Colom (Manlleu)
El certamen ha estat convocat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, amb l’objectiu de vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, del foment de la innovació i la creativitat en els productors del nostre país.
L’entrega pública dels diplomes de les llonganisses premiades aquest dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa a Manlleu, a l’escenari de les escales de la plaça Fra Bernadí.
El concurs ha tingut una participació de 20 empreses procedents de les comarques de Barcelona (14), Girona (1) i Lleida (5). En aquesta primera edició s’ha recollit bona part de les varietats de les llonganisses que s’elaboren arreu de Catalunya
{{ comment.text }}