La sardina és rica en àcids grassos essencials omega-3. A més, conté moltes vitamines i minerals essencials com el calci o el ferro, de manera que és un aliment altament recomanable per les seves propietats nutricionals.
És important consumir sardines fresques, de proximitat i de temporada.
Ingredients (per a 4 persones)
■ 1 quilo de sardines fresques
■ 4 tomàquets madurs
■ 2 grans d’all
■ 1 ceba mitjana
■ Julivert fresc picat
■ Oli d’oliva verge extra
■ Sal i pebre negre
■ Una mica de farina (opcional)
Elaboració:
– Netegeu les sardines
Traieu-ne les tripes i, si voleu, el cap. Esbandiu-les bé sota l’aixeta i eixugueu-les amb paper de cuina. Saleu-les lleugerament.
– Feu el sofregit
En una paella amb un bon raig d’oli d’oliva, sofregiu la ceba tallada fina fins que sigui transparent. Afegiu-hi els alls picats i, al cap d’un minut, incorporeu-hi els tomàquets ratllats o tallats a daus. Deixeu-ho coure a foc suau uns 10-15 minuts fins que el tomàquet quedi espès i ben concentrat. Saleu-ho i empebreu-ho al gust.
– Afegiu-hi les sardines
Poseu les sardines a la mateixa paella, sobre el sofregit, o bé traslladeu-ho tot a una cassola de fang. Deixeu-ho coure tapat de cinc o vuit minuts, fins que les sardines estiguin fetes però tendres. També podeu acabar de fer-les al forn, uns cinc minuts.