EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Totes les novetats d’aquest Dijous Llarder a Vic

Osona Cuina amplia la festa durant tot el dia amb servei de sopar inclòs


14/02/2023
Vic

El Dijous Llarder de Vic, la gran festa gastronòmica vinculada al món del porc, agafa embranzida i aquest dijous estrenarà un format reforçat i ampliat. La festa, que des del seu naixement, l’any 2003, ha liderat el col·lectiu Osona Cuina, arribarà a la 21a edició amb complicitats renovades i un suport més decidit per part de l’Ajuntament de la ciutat. La plaça Major en tornarà a ser el gran obrador.

Com a principal novetat, la festa s’allargarà durant tot el dia: de les 9 del matí a les 10 del vespre. A més dels serveis habituals d’esmorzar (amb entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra) i dinar (on s’hi sumen els entrepans de porc rostit Ral i de canelons), també se servirà sopar. Un dels plats destacats serà el caldo, que, també com a novetat, hauran fet bullir els alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona durant tot el dia. També hi haurà costella amb patates, entrepà de botifarra tofonada, brioix de pulled pork amb fermentats i les postres que aportaran els pastissers de Taula Dolça.

El programa lúdic també s’expandeix. A banda del concurs de truites, que arriba a la cinquena edició –enguany amb sis inscrits–, hi haurà dos tallers didàctics, sobretot pensats per als més petits: a 2/4 d’11 Osona Terra i Ca la Teresona explicaran el perquè mengem el que mengem durant el Dijous Gras; i a les 5 de la tarda, el col·lectiu Taula Dolça oferirà un taller de cuina. A partir de 2/4 de 7 de la tarda es presentaran les diferents botifarres d’ou de la comarca premiades, amb un tast guiat per Josep Dolcet, coordinador de l’Escola Fundació Oficis de la Carn. La jornada s’amenitzarà amb dos concerts a càrrec de La Perola (a les 2 migdia) i S’temple bar (8 vespre).

“Apostem per mantenir i acostar als ciutadans les tradicions gastronòmiques arrelades a la comarca, i el porc és un dels nostres productes estrella”, apuntaven Eduard Aliberch i Jordi Arumí, d’Osona Cuina, durant la presentació, tot aprofitant per agrair el teixit de complicitats i patrocinadors que els fan costat, enguany amb una major “implicació” des de l’Ajuntament –que permet que la festa recuperi part de la dimensió que ja havia assolit durant les primeres edicions–. En aquest sentit, Anna Alemany, regidora de Turisme, va voler remarcar que, per Vic, la festa ha esdevingut “una cita esperada al calendari festiu” i han convertit la ciutat “en l’epicentre del Dijous Llarder a Catalunya”. Per Alemany, “la nostra gastronomia al voltant del porc és un atractiu turístic més de la ciutat, que hem de fer arribar arreu”.

Núria Macià, directora de Creacció, també va destacar la importància de fer costat “a totes aquelles accions que contribueixin a difondre el producte local i la gastronomia de la nostra comarca”; una manera, també, “d’aspirar a tenir un futur més saludable i sostenible per als que hi vivim i per als que hi viuran”. Durant el mateix dijous, Osona Cuina aprofitarà per presentar els nous membres que s’han integrat al col·lectiu.

LA PREGUNTA

Quina creu que serà la força més votada a les eleccions al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 342 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't