EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

“Cuinar a casa és el secret de la cuina saludable”

Entrevista a Myrto Kalle, psicòloga, experta en màrqueting i ‘health coach’ de Torelló

El 9 Nou
25/08/2020
Torelló

Text: Anna Tañà

Myrto Kalle és una torellonenca d’origen grec que està començant a triomfar a Instagram amb la seva afició per la cuina i l’alimentació saludable. Kalle (@myrtoskitchen), que es dedica a l’àmbit del màrqueting, va començar fa gairebé un any amb el projecte i actualment ja acumula més de 7.000 seguidors.

Com ha acabat una noia de Grècia a Torelló?

Per amor. Abans de viure aquí vaig estar a Londres durant nou anys i amb uns amics grecs vam organitzar un viatge a Vietnam i Cambodja. Ells van convidar a qui ara és el meu marit, així ens vam conèixer. Els primers dos anys viatjàvem per veure’ns fins que vam decidir anar a viure a Barcelona. Quan vam tenir la nostra primera filla vam decidir traslladar-nos a Torelló per la qualitat de vida que tenim aquí. Vaig aprendre l’idioma llegint EL 9 NOU, em porta molts records.

D’on prové la seva afició per la cuina?

Sempre m’ha agradat molt, però quan vaig estar embarassada del meu últim fill no em trobava bé i vaig estar un temps a casa. Per distreure’m del dolor vaig començar a estudiar Health Coaching i em va encantar perquè soc molt creativa i en la cuina hi trobo una manera d’expressar-me.

Es dedica únicament a la cuina i a l’àmbit del health coaching?

No, això ho tinc com una afició, de moment. Actualment treballo a l’àrea de màrqueting d’una auditoria i recentment també he muntat un projecte amb tres persones més del poble que consisteix en donar servei de màrqueting a les empreses petites del sector alimentari. Ara per ara no vull deixar-ho, ho combinaré.

Com va ser l’experiència de realitzar un taller amb la marca Veritas?

Ells em van trobar per Instagram i em van proposar de fer un taller de cuina online sobre Grècia. Va ser el primer taller que hem organitzat, tot i que tenim previst fer-ne un altre de cara al setembre. Abans del confinament n’havia planificat d’altres a Torelló, però al final no va ser possibles. Els tallers són el que més m’agrada.

Treballa en col·laboracions amb altres marques?

De moment no, perquè l’Instagram no el tinc com una feina per viure’n. He rebut propostes, però no m’hi he sentit còmode i finalment no ho he fet. Crec que recomanar persones o productes gratuïtament perquè realment m’agraden i els faig servir és la clau perquè la gent em segueixi. De moment cap possible col·laboració m’ha convençut.

Quan fa que va començar amb aquest projecte a Instagram?

Tenia aquest compte des de fa temps, però abans hi penjava coses d’escalada i de viatges. Vaig començar amb el tema de l’alimentació fa gairebé un any al veure que m’interessava i que als meus seguidors els agradava el que feia.

Tots els plats que prepara són originals de Grècia?

Sempre faig algun plat grec, però miro de publicar quinze dies de cada, sempre receptes de diferents tipus. Els meus plats preferits són la gemista i el tzatziki.

Quin és el secret de la cuina saludable?

Sobretot cuinar a casa, també menjar la meitat proporcional de verdura, fruita i aliments naturals, ingerir grassa saludable, aliments com l’alvocat o oli d’oliva i sempre tenir en compte les proteïnes.

Quin consell donaria a qui vulgui passar-se a una dieta saludable?

Crec que cadascú ha de trobar el que li vagi bé per la seva digestió i pel seu estil de vida. Jo des que vaig venir a viure aquí menjo més porc, perquè es el que hi ha aquí i crec que està bé menjar aliments naturals del lloc on vius. L’important és ingerir proteïnes, que també poden ser vegetals.

Té previst evolucionar a les xarxes socials i guanyar popularitat amb la cuina a mig termini?

M’agradaria augmentar els seguidors, seguir fent més tallers i, si puc, organitzar un viatge culinari a Grècia on pugui viatjar a diversos llocs i aprendre de la cuina grega. També voldria seguir amb aquest projecte que tinc a Torelló amb les empreses del sector alimentari. Em trobo molt connectada amb el menjar des que visc aquí.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 62 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't