EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Festes majors en versió reduïda

La majoria de festes majors es mantenen amb programacions reduïdes
La comissió de Ribes es desmarca d’un correbars que es va fer dijous

El cap de setmana de la Mare de Déu d’agost marca el punt àlgid de les festes majors. La majoria de poblacions d’Osona, el Ripollès i el Moianès que les celebren han optat per mantenir-les, però amb una programació més reduïda i les mesures preventives de la Covid-19.

A Ribes de Freser, la festa va començar aquest divendres amb el pregó de l’actor taradellenc Jordi Font a la plaça de l’Ajuntament. En el mateix acte es van proclamar l’hereu i la pubilla d’enguany, Bora Roqué i Alejandra Barea, i l’hereuet i la pubilleta, Martí Olmo i Laia Olmo. El sopar del jovent al passeig de Santa Caterina, pel que s’havien venut tots els tiquets, va culminar la nit. Aquest dissabte hi ha un altre sopar popular amb l’acompanyament musical de Lo Pau de Ponts i Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Es fa al camp de futbol per poder garantir la separació de les taules, i també amb inscripció prèvia. La Comissió de Festes de Ribes ha fet públic un comunicat per desmarcar-se d’una correbar (el Birres de Freser) que es va organitzar la nit de dijous i va donar lloc a algunes imatges de concentració dels participants, criticades des de xarxes socials: “Lamenten que l’organització del Birres de Freser, en la que insistim que des de la comissió no hi tenim res a veure, hagi fet posar en dubte la seguretat que hi haurà durant els actes de la Festa Major”, afirmen.

A Manlleu, la festa major que va començar oficialment dimecres amb el pregó de la infermera Núria Grané continuava amb el concert de Guillem Roma com a actes destacat de divendres. L’escenari de la plaça de Fra Bernardí l’ocuparà aquest dissabte Guillem Soler, i diumenge, l’Orquesta Maravella. El Teatre Centre acull dues representacions més de Petita mort de David Plana, amb Xavier Boada i Laia Monforte. Diumenge a la tarda també s’acabarà el Fes-te Jove amb l’habitual concurs d’arrós, l’Enterrament de la Bóta, glosa amb Cor de Carxofa i bitlles catalanes.

Moià viu des de fa dies una festa menys intensa del que és habitual però amb una bona assistència als actes. Aquest dissabte a la tarda hi ha concert amb l’Orquestra Rosalera al Parc Municipal i un vídeopregó que es podrà veure des del pati de l’escola Josep Orriols, a les 10 de la nit. Diumenge hi ha jocs de fusta al matí, paintball a la tarda i, a partir de les 11 de la nit, el nou festival F*cking Mots al Parc Municipal. La iniciativa vol fusionar la poesia amb el trap, recitant per exemple poemes de Josep Carner amb bases d’aquest ritme. També hi haurà un recital en què participaran joves poetes coneguts com David Caño o la polèmica Juana Dolores.

La festa major de Seva acaba aquest diumenge amb el concurs de paelles al migdia, la Cagada de la Burra i concert de Tremendu (Dani Rifà) a la tarda, i les tradicionals havaneres amb Port-Bo, a la nit. Seva ha optat per mantenir bona part dels actes de la seva festa, amb els jardins del Sors i la pista poliesportiva com a escenaris principals.

Al Cabrerès continuen també de festes majors. La Pollancreda de L’Esquirol acull aquest dissabte una tarda de jocs i nit de versions, i diumenge el cafè concert i la quina. Cantonigròs iniciava la festa divendres amb el pregó i el jazz de La Diminuta, per seguir fins diumenge en què baixaran a L’Esquirol per participar en el Jo Te l’Encendré, i unir d’aquesta forma les dues celebracions.

Al Lluçanès, Olost continua els actes i aquest dissabte és el torn de La Principal de la Bisbal, en concert de tarda i serenata de nit. Diumenge, acabaran els actes amb l’espectacle de màgia i el correfoc d’Els Cremats.
Sant Boi de Lluçanès segueix la programació d’actes aquest dissabte a la tarda amb la segona Gran Cagada, el joc en què es deixa un animal en un terreny qudriculat amb caselles numerades i, segons on caga, s’emporta el premi qui ha comprat la butlleta d’aquella casella. Diumenge, es manté el campionat de petanca. Dilluns al vespre s’anirà a la capella de Sant Roc i Sant Sebastià, advocats contra la pesta, a pregar “que ens lliurin de la Covid-19”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't