EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Neix a Osona la primera cervesa feta de castanya

Castanya de Viladrau i Cerveses Ausesken d’Olost elaboren un producte inèdit a tot l’Estat.

El 9 Nou
18/01/2012

Dos productors osonencs, el Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau i Cerveses Ausesken d’Olost, acaben de treure al mercat una cervesa de castanya, de la qual no es coneix cap precedent a l’Estat. De la nova Cervesa Artesana de Castanya se n’ha fet una primera producció de 1.200 ampolles.

La idea va sorgir del Centre de Manipulació de la Castanya. A banda del seu producte estrella, la castanya fresca del Montseny, en els seus tres anys de vida han anat desplegant tot un assortiment de derivats com la melmelada, la botifarra, la crema, el pa o el marron glacé, “per tal d’anar introduint la castanya en diferents productes”, explica Quim Solé, un dels socis de l’empresa. La cervesa era un dels objectius. Fins ara es limitaven a distribuir-ne una de francesa, la Castagnier, que juntament amb la Prieta, de Còrsega, són les úniques cerveses de castanya que coneixien del continent europeu. “Si això ens ho poguéssim fer aquí…”, es van començar a preguntar.

Pel Mercat del Ram de l’any passat van coincidir amb els responsables de Cerveses Ausesken, una microcerveseria que acabava de néixer a Olost, i van decidir “sumar sinèrgies i territorialitat” per crear aquest producte, apunta el mestre cerveser Xavier Redón. “No es tractava d’anar a copiar el que ja hi havia, sinó de millorar-ho”, assegura Solé. Per això, també van comptar amb l’assessorament del sommelier de cerveses Guillem Laporta i del gastrònom garrotxí Pep Nogué. La primera producció de prova, de 50 litres, es va presentar a la darrere edició de la Fira de la Castanya de Viladrau, “i va tenir una molt bona acollida”, certifiquen. Ara se n’han tret al mercat 1.200 ampolles, amb tres produccions programades més, “en funció de la demanda”.

A banda de castanya fresca, la nova cervesa artesana conté llevat i malts d’ordi i llúpols ecològics. El resultat, un cervesa “de cos lleuger, fina amb tocs d’agulla, amb una subtil aroma a pa torrat i notes dolces de castanya”, la descriu Redón. Ideal per maridar amb plats de carn o amb xocolata. S’ha de tastar.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't