EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un dj ripollès a la cort del ‘techno’

DJFreeAS, alter ego de Jordi Frías, ha compartit cabina amb les primeres espases del gènere


12/02/2023
Ripoll

Anys, dècades de fet, d’experimentar les sensacions que la música techno li proporcionava, van fer que el ripollès Jordi Frías Garcia fes un pas més per apropar-se al gènere. Per això l’any 2016 es va embarcar en un curs per aprendre a punxar, i des d’aleshores que no deixa de pujar a diferents escenaris per contagiar la seva passió al públic, amb el nom de Dj FreeAS. La seva principal voluntat en fer-ho és “transmetre a la gent la mateixa connexió amb la música que jo sento quan l’escolto”. La sensació en aconseguir aquest objectiu és la principal recompensa que en rep.

La dedicació al techno es concentra sobretot al cap de setmana. Jordi Frías viu actualment a Montagut (la Garrotxa) i aprofita per fer sessions a clubs, discoteques i afters, que l’han portat no només al Ripollès (Harlem) i altres localitats catalanes com Sils (Millenium, Reload), Vilajuïga (Rachdingue), Girona (Platea, Club 126, El Blau) o Barcelona (Room FM R.Show), sinó també a clubs de França amb una gran cultura techno, o a festivals com el Mediterránea. El seu últim projecte és el Nord Concept, del qual és resident juntament amb Marc Ferrer, “per tal de recercar a través de les nostres festes el techno perfecte”. La seva tasca li ha permès compartir cabina amb discjòqueis ibèrics de renom com Cristian Varela, Andrés Campo, Miguel Bastida o Alberto Ruiz, i amb d’altres d’internacionals com l’italià Fabio Florido, l’hongarès Jay Lumen i l’ucranià Spartake. També ha actuat a diverses raves, encara que com ell mateix reconeix “no estiguin massa ben vistes”.

Estilísticament, DJ FreeAS es mostra partidari del techno pur i contundent, però entre les múltiples ramificacions del gènere afirma que se sent més còmode en la Driving & Peak Time Techno, tal com es pot comprovar en sessions que té penjades a SoundCloud. Entre les mancances més grans que veu Jordi Frías en aquesta música hi ha la falta de cultura que pateix actualment: “Abans anàvem a veure músics i els coneixíem exhaustivament; ara sovint la gent ve per la festa i perquè hi ha ambient, més que no pas perquè ens conegui”. També creu que hi ha gent que veu pejorativament el techno perquè se l’associa amb les drogues, “però puc donar fe que hi ha un gran nombre de gent que en gaudim sense haver-hi de barrejar química”, aclareix. Entre els músics amb qui ha actuat explica que hi ha dues menes de perfils. Per una banda, “els que es porten molt bé amb tothom” i per una altra, “els que sembla que vagin a fer-te la traveta”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't