EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vicpuntzero, un viatge al passat de la ciutat de Vic

És un espai on es pot conèixer la història de la ciutat dels sants d’una manera molt amena


18/07/2022
Vic

El Vicpuntzero és un espai d’interpretació històrica de la ciutat de Vic. Està situat al punt més alt del centre històric de la capital osonenca. És una exposició permanent que vol donar a conèixer a visitants i veïns la història de Vic, des dels ibers fins a l’actualitat.

Detall barroc al sostre de la Capella Fonda

La visita guiada comença a l’Oficina de Turisme de la Plaça del Pes, i continua fins a l’església de la Pietat, d’orígen barroc, construida pels Morató, reconeguts arquitectes de l’època. Abans però, aquest edifici religiós era romànic, i tenia una denominació diferent: església de Sant Sadurní.

El temple romà, situat al costat de l’antic Castell dels Montcada

L’experiència continua cap al Castell dels Montcada, fet el segle XI, quan Guifré el Pilós va ordenar construir-lo, al costat del Temple Romà, que ja hi era.

Un cop fet aquest passeig pels carrers del centre històric, entrem a la Capella Fonda, que situat al carrer Cardona, és el centre de la visita. Una passera travessa les restes romanes trobades dins aquesta capella, i mena fins a uns bancs que serveixen per veure l’audiovisual, l’estrella de la visita. El vídeo narra el desenvolupament de la capital d’Osona, tan arquitectònicament com culturalment, des del seu naixement fins a l’actualitat. També fa esment dels grans personatges que ha tingut la ciutat de Vic, com ara Jaume Balmes.

La Catedral de Sant Pere i la ciutat de Vic des del campanar de la Pietat

A continuació, la visita guiada canvia de sala per anar a la nau central de l’església de la Pietat. Destaquen els retaules barrocs que hi ha darrere l’altar o la pujada al seu característic campanar de punxa verda, amb espectaculars vistes al casc antic de Vic. Ara que no s’hi practica el culte religiós, s’hi ofereixen exposicions temporals.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't