Bouychamane i Núñez guanyen la Mitja Marató de Ripoll

La nova cursa de deu quilòmetres atrau 145 participants amb victòria de Marc Carós

19/11/2019
Ripoll

L’atleta marroquí Samir Ait Bouychamane va imposar-se en la 41a edició de la Mitja Marató de Ripoll, que es va disputar diumenge al matí en el seu tradicional recorregut d’anada i tornada a Sant Joan de les Abadesses, per sobre de la resta de 219 participants. Un dia fred i emboirat va condicionar una cursa lenta i estratègica per part dels favorits a la victòria final. Els capdavanters van controlar-se en tot moment i només fins als darrers metres van atacar la victòria final. Tres d’ells, el guanyador, Samir Ait, Arnau Turon i el també marroquí Mostafa Benslimane, van prendre una iniciativa que ja no deixarien fins a l’arribada al monestir de Ripoll. La primera dona a passar la meta va ser Encarna Núñez, de Calldetenes, que alhora va acabar dotzena en la classificació general.

L’augment en les expectatives de participació en una cursa que l’organització havia fixat en 450 atletes però que va arribar als 520 va ser el més destacat d’una matinal on Ripoll es va vestir d’atletisme per donar suport als participants. Un públic fidel va reunir-se al voltant d’una cursa que ja és tradicional al municipi. L’augment va venir precedit de la iniciativa per part dels organitzadors d’incloure una distància intermèdia entre la Mitja Marató i la cursa popular de 5 quilòmetres.

La nova distància de 10 quilòmetres va atraure 145 participants més, en un traçat que afavoria el gruix d’aficionats enganxats al running. En aquesta disciplina es va imposar l’atleta local Marc Carós, que va guanyar Xevi Bautista, del CA Torelló, i el garrotxí Marc Velletrani. En fèmines, la primera va ser Mireia Hernández a cinc minuts del guanyador masculí, i també dotzena de la general.

La cursa popular de 5 quilòmetres, també coneguda com a Bressol de Catalunya, va dominar-la Ford Alexander, seguit pel ripollès Adrià Hernández i per Jan Estruga. Mireia Prat, del Club Atlètic Torelló, va ser la primera dona a travessar la meta, onzena a la general. La gran majoria de participants en aquesta disciplina van ser atletes locals, en una bona cursa on també va córrer l’octogenari ripollès Casimiro Murillo.

Una batucada va animar durant tot el matí les diferents carreres, incloses les infantils, que van reunir un centenar més de participants. Les bones percepcions que va rebre l’organització els permeten mirar al futur amb optimisme. L’únic contratemps meteorològic que té la cursa pot fer replantejar-ne la data en el calendari, si bé fa uns anys ja se’n va fer una valoració i van optar per deixar-la al novembre, a causa d’un calendari sobresaturat de propostes similars.

En aquesta enquesta han votat 73 persones.