El CPA Tona revalida el títol de campió de Catalunya de Xous Petits

Ho va fer en el marc del XXIII Campionat de Catalunya de Grups Xous i Quartets que es va disputar aquest cap de setmana a Granollers

08/03/2023
Tona

El CPA Tona es va proclamar dissabte campió de Catalunya de Xous Petits. Ho va fer en el marc del XXIII Campionat de Catalunya de Grups Xous i Quartets que es va disputar aquest cap de setmana a Granollers.
El Palau d’Esports de la capital del Vallès es va omplir per presenciar uns campionats en els quals, en la modalitat de Xous Petits, no hi va haver sorpresa. El CPA Tona, actual campió del món i gran favorit, va tornar a guanyar. Amb l’actuació Salva-la va revalidar el títol de campiones amb una valoració de 39,90 punts, només 14 centèsimes més que les que va rebre l’AS Cunit amb Revolut. El tercer lloc del podi va ser per al CP L’Aldea amb Únic@. En aquesta modalitat, el CPA Roda va ser catorzè amb Bionic i el CPA Santa Eugènia de Berga, amb Alerta Roja, quinzenes.

El del CPA Tona no va ser l’únic podi que els conjunts osonencs van aconseguir en aquest campionat i tampoc per al conjunt tonenc. I és que el CPA Tona va aconseguir la tercera posició en la categoria de Xou Gran amb Chek-in. Les tonenques van rebre 32,37 punts que els va permetre penjar-se la medalla de bronze. Les campiones van ser el CPA Girona amb l’actuació Deixa’m viure desbancant d’aquesta manera el CPA Olot amb No em vinguis amb cuentus, que van ser segones. Les puntuacions per a aquests dos conjunts van ser de 40,03 per a les gironines i de 38,23 per a les de la Garrotxa.

En aquesta mateixa categoria també hi va participar l’APA Folgueroles, que s’estrenava en el Xou Gran. Van presentar l’actuació Kheopos aconseguint la setena posició, que, com les tonenques, els dona el bitllet al proper Campionat d’Espanya que es disputarà a Barcelona el 26 de març.

La competició va continuar diumenge amb els Grups de Xou Júnior i els Quartets, tant en categoria Sènior com Júnior. El CPA Roda va aconseguir la tercera posició en Quartets Júnior amb Dreamers aconseguint un total de 20,66 punts en una categoria en la qual les campiones van ser el CPA Caldes d’Estrac amb una puntuació de 39,92, mentre que el segon lloc va ser per al PA Tordera, amb 29,57. D’altra banda el CP Manlleu va ser desè en Quartets Sènior amb Fins quan?.

En la modalitat de Xou Júnior l’únic representant osonenc va ser el CP Osona, que amb l’actuació Ubuntu va acabar en desena posició. El primer lloc el va aconseguir el CPA Olot amb Soc jo. El podi el van completar el PA Figueres CE amb La teva última campanada i l’AE Fornells amb Coratge.